Apple şi teama de Android: "fac reclame mai bune, ecranele mari vând şi noi nu reuşim să promovăm iPhone-ul"
0Credeaţi că procesul dintre Apple şi Samsung s-a terminat? Ei bine nu. Şi documente noi arată atmosfera din tabăra americanilor în privinţa ameninţării Android, dar şi anumite trenduri care se conturează în viitor.
Potrivit Re/code, documente interne ale Apple arată cum compania din Cupertino vorbeşte despre cota de piaţă, telefoane mai mari, războiul sfânt împotriva Android şi preţuri mai mici.
“Competitorii noştri şi-au îmbunătăţit radical hardware-ul şi chiar ecosistemul”, a spus cineva din echipa Apple, potrivit unui document intern. Acesta a fost prezentat de către Samsung în procesul cu Apple, în prezenţa vicepreşedintelui companiei fondate de Steve Jobs, Phil Schiller. În el se arată că marea creştere Android vine din zona ecranelor mai mari care costă sub 300 de dolari, dar chiar şi din zona smartphone-urilor vândute sub 30 de dolari.
O altă îngrijorare din tabăra Apple vine din faptul că Samsung şi celelalte companii cheltuiesc sume obscene de bani pe publicitate şi presiune faţă de operatori. De asemenea, operatorii limitează numărul de iPhone-uri vândute pentru că acordă subvenţii foarte mari. Phil Schiller recunoaşte totuşi că strategia Samsung e foarte bună.
Reclama Samsung de la Super Bowl
“M-am uitat la reclama Samsung de la Superbowl. E foarte bună şi mă gândesc că băieţii simt că sunt câştigători, în timp ce noi ne chinuim să găsim un brief pentru iPhone”, spune Schiller.
Ultima reclamă la iPhone
După ce Apple a câştigat aproape un miliard de dolari de la Samsung, verdict dat de judecătoarea Lucy Koh, la începutul acestei luni, lumea credea că disputele juridice s-au terminat între cele două companii. Acum, potrivit Engadget, se vede că lumea credea prost. Apple vrea două miliarde de dolari de la Samsung pe motiv că sud-coreenii au încălcat cinci dintre patentele deţinute de americani.
Printre patentele pe care Samsung le-ar fi încălcat se numără tap to search şi slide to unlock, adică modul iconic prin care utilizatorii de iPhone şi, mai târziu, iPad au ajuns să-şi deblocheze dispozitivul. Samsung primeşte procesul, dar de data asta apelează şi la Google pentru ajutor, dat fiind că Android este un sistem de operare întreţinut de gigantul american.
Citiţi mai multe: Eternul „derbi“: Apple dă în judecată Samsung şi cere două miliarde de dolari