Articol publicitar

Adio contractului pe hârtie, bun venit semnăturii digitale VIDEO

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În era digitalizării profunde, viaţa societăţii umane e departe de a-şi fi încheiat seria transformărilor care au adus-o la un prag inimaginabil pentru cei mai mulţi dintre noi, inclusiv la începutul celui de-al treilea mileniu. Şi nu doar viaţa omului de zi cu zi s-a schimbat spectaculos, ci şi economia mondială.

S-a trecut, printre altele, de la vremurile în care cuvântul dat era mai mult decât o semnătură pe un contract de afaceri, de multe ori mai mult decât stufos, la ceea ce cei mai mulţi dintre noi, deşi au auzit, încă nu ştiu exact ce este: certificare digitală sau semnătură electronică. Peste 100.000 de români folosesc azi semnătura electronică. Adevarul.ro a încercat să afle cât mai multe despre utilitatea acesteia. Iar pentru aceasta a apelat la experienţa unuia dintre cei mai apreciaţi jucători de pe această piaţă, certSIGN, şi la opiniile directorului său general, Adrian Floarea.  

certSIGN este unul dintre cei mai cunoscuţi furnizori români acreditaţi în prezent de organismele statului pentru a oferi servicii de certificare digitală. 

Soluţiile sale sunt dezvoltate integral în România şi proiectate astfel încât să acopere întreaga plajă cu care se lucrează în domeniu. Este vorba în primul rând despre certificate digitale calificate, ce sunt emise în conformitate cu Regulamentul European 910/2014 (eIDAS). certSIGN oferă clienţilor o serie de servicii de încredere ca: certificate digitale calificate pentru semnături electronice calificate şi sigilii electronice calificate, dar şi certificate digitale calificate pentru autentificarea site-urilor web (SSL). La acestea se adaugă şi serviciile de marcare temporală calificată care-i garantează clientului valabilitatea exactă a datei care apare pe fiecare document în parte.

Din portofoliul  certSIGN nu lipsesc, mai ales în această perioadă în care am cunoscut numeroase atacuri cibernetice de amploare, şi soluţii complexe de securitate cibernetică.  Una peste alta, certSIGN se poate lăuda cu faptul că este unicul operator de servicii de certificare din România acreditat WebTrust şi singurul dezvoltator de soluţii de securitate IT incluse în catalogul NATO.   

„Tehnologia ce stă la baza certificării digitale a fost văzută la început, adică acum mai bine de un deceniu, ca un instrument extraordinar în optimizarea fluxurilor de documente, dar şi ca un ajutor nesperat în simplificarea vieţii”, a declarat pentru adevarul.ro Adrian Floarea, directorul general al companiei certSIGN. Lucrurile sunt însă mult mai complexe decât lasă realitatea să se întrevadă. Fiindcă pentru a ajunge să ofere serviciile sale de azi echipa de la certSIGN a trebuit să depună eforturi constante preţ de mai bine de 16 ani.

Celui care ar întreba azi de ce are nevoie de un certificat digital calificat sau de o semnătură electronică, orice angajat al certSIGN i-ar putea enumera şi cu ochii închişi avantajele consistente de care ar avea parte. Totul se învârte în jurul optimizării costurilor.

Conform lui Adrian Floarea, costul unui certificat digital variază între 35 şi 47 de euro (în funcţie de furnizorul său), un cost care se amortizează în medie în primele două luni. Urmează apoi economia de timp, semnificativă, ce implică utilizarea acestui sistem, fapt care atrage după sine costuri mici şi în depozitarea documentelor companiei.

În fapt, pronosticul directorului general al certSIGN este următorul: pe măsură ce serviciile de tip electronic vor continua să-şi impună supremaţia pe piaţă, şi nimeni nu pune acest lucru sub semnul întrebării, totul se va reduce în cele din urmă la un singur cuvânt, încrederea. „Totul se reduce de fapt la încredere, adaugă Adrian Floarea, încredere între furnizorul de servicii şi client, încrederea că fiecare face ceea ce promite, furnizorul că serviciile promise sunt de cele mai bună calitate şi că nimeni, dar absolut nimeni, nu va putea semna în locul tău, iar clientul că va putea să-şi dezvolte aşa cum gândeşte propria afacere. Ceea ce facem noi are şi o denumire de specialitate – terţ de încredere.”

Iar pronosticul lui Adrian Floarea are şi un termen clar de timp: schimbarea semnificativă se va produce în următorii trei ani!

Acest material este însoţit şi de un amplu material video pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să afle cât mai multe despre acest domeniu care ne va ghida afacerile, şi aproape sigur nu doar îndeletnicirile, în următorii ani. Îl puteţi viziona accesând linkul de mai jos. 

Relaţia românului cu certificatul digital

Tehnologie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite