Adevărul Live de la MWC 2014: despre cele mai interesante gadgeturi şi telefoane direct de la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Adevărul Live am vorbit despre noile dispozitive mobile prezentate la MWC 2014 din Barcelona. Vlad Andriescu, editor „Tech Adevărul“, a intrat în legătură directă pentru a comenta ultimele lansări şi a comentat noile produse de la Samsung, Sony sau Nokia.

Telefoane Nokia cu Android, Samsung Galaxy S5 sau cea mai subţire tabletă de 10 inci de la Sony, acestea sunt doar câteva dintre noile produse prezentate la Mobile World Congress 2014 din Barcelona. Vlad Andriescu a intrat în legătură directă din Barcelona pentru a vorbi despre noile dispozitive.

El a testat Samsung Galaxy S5, a văzut Gear Fit şi a experimentat cum e Android cu interfaţă de Windows Phone. Ce curiozităţi aveţi? Aşteptăm comentariile aici şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Ultimele informaţii despre dispozitivele introduse de către companii la MWC 2014 aici despre telefoanele Nokia cu Android, calul troian din „ograda“ Microsoft. Aici sunt impresiile despre Gear Fit, noul gadget purtabil de la Samsung. Iar aici poţi vedea cum se prezintă Galaxy S5.

Mulţumim Orange România pentru susţinerea acordată în deplasarea la MWC 2014. 


Cele mai importante declaraţii

„La Nokia a fost pus accentul pe Android, Nokia X şi Nokia XL, iar sistemul de operare arată ca Windows Phone. Nu e un telefon premium, nici medium, ci foarte ieftin. Sunt telefoane slabe ca performanţă, iar sistemul de operare se mişcă binişor. În schimb, sunt telefoane de buget pe care Nokia le va duce în pieţele de emergenţă. E un lucru bun că vor asta, Androidul domină în zona ieftină. În România nu are sens să te gândeşti la telefoanele astea. E un entry level“, a pus Vlad Andriescu, prezent la Mobile World Congress 2014 din Barcelona.

„Nu au ultima versiune de Android, sunt în urmă, cât să ruleze aplicaţiile. Microsoft nu-şi va face probleme în ceea ce priveşte update-urile. Puţin probabil să se dezvolte aplicaţii specifice. Destabilizezi puţin piaţa dacă investeşti pe banii tăi. E un pas important pentru Nokia, obişnuieşte utilizatorul cu acea interfaţă de WP8“, crede Răzvan Băltăreţu.

Dispozitive purtabile

„Samsung Gear Fit a fost nominalizat la categoria cel mai bun dispozitiv de la acest festival. Monitorizează pulsul, notificări de pe reţelele sociale. Încă nu are un preţ. Gear 2 a devenit un pic mai urât decât era deja. Au mutat camera din curea, dar devine astfel mai comod, ceea ce este un avantaj. Avantajul mutării camerei este că poţi să schimbi cureaua“, apreciază Vlad Andriescu.

„Huawei a deschis Mobile World Congress. A prezent G6, un smartphone asemenea Ascent P6. Are 4G, un ecran de 4,5 inchi. E un telefon cu bling“, a mai spus Vlad Andriescu.

„Mie nu mi-ar plăcea Gear 2 pe mână, aş lua Gear Fit doar pentru a vedea câţi paşi fac, să văd cât de exact e. Samsung s-a poziţionat bine pe piaţa asta. Te poţi conecta la Note 2, Gear Fit se conectează la 20 de dipozitive“, spune şi Răzvan.

„Cei care produc Blackphone nu au dat detalii, e un Android de clasă medie cu un sistem de securitate integrat. Ei au venit cu serviciile de la Silent Circle plus servicii de pe Android. E un telefon foarte scump, nu va deveni o forţă de vânzări, e o modă acum cu un stres în plus. După doi ani trebuie să plăteşti în plus pentru serviciile de securitate“, concluzionează Vlad Andriescu.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite