Tehnici pentru a-ţi dezvolta inteligenţa verbală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moduri amuzante de a-ţi dezvolta inteligenţa verbală
Moduri amuzante de a-ţi dezvolta inteligenţa verbală

Inteligenţa nu se măsoară doar în note mari la examene, la memorat lucruri sau abţinerea unui punctaj maxim la teste. Inteligenţa este de mai multe feluri (verbala, logică, vizuală, socială, personală) şi ea poate fi dezvoltată pe parcursul vieţii, joaca fiind una din cele mai simple metode.

A da dovadă de inteligenţă verbală înseamnă a avea bune abilităţi de comunicare. Este posibil să întâmpini dificultăţi la citire sau screier, dar totuşi să dai dovadă de multă inteligenţă verbală prin felul în care vorbeşti. scriitoarea de cărţi poliţiste cea mai citită din lume, Agatha Christie, avea probleme cu ortografia şi gramatica, însă cărţile ei au fost publicate peste tot în lume în mai mult de jumătate de miliard de exemplare. Aşa că cel mai important lucru este să nu te dai bătut şi să crezi în talentul tău.

Moduri amuzante de a-ţi îmbunătăţi inteligenţa verbală, recomandate de Dr. Thomas Armstrong în ghindul „Eşti mai inteligent decât crezi“:

Notează-ţi ideile pă măsură ce îţi vin

Păstrează un mic carneţel sau un minireportofon la îndemână pentru a putea nota orice idee îţi vine în minte pe parcursul unei zile.

Citeşte despre subiectele care te interesează

Orice este potrivit şi orice contează:reviste despre maşini, albume de artă, ziare, jurnale de ştiinţă, glume şi multe altele.

Începe să ţii un jurnal

Scrie cel puţin 250 de cuvinte pe zi despre orice subiect îţi place. Notează cum ai petrecut ziua, ce ai făcut la birou, ce ai învăţat nou din cartea pe care o citeşti sau despre ce se întâmplă în lume.

Caută în dicţionar cuvintele pe care nu le cunoşti

Păstrează o listă a cuvintelor pe care le întâlneşti şi nu le ştii. Dacă vei continua să faci asta, ăşi vei da seama că vocabularul tău s-a îmbunătăţit considerabil fără prea mult efort.

Fă-ţi o obişnuinţă din a povesti împreună cu familia ta

Poveştile pot fi despre orice doreşti: inventează-le pe ale tale, relatează părţile preferate din cărţi pe care le-ai citit şi care ţi-au plăcut sau spune poveşti de familie.

Joacă-te cu cuvintele

Poţi să faci cuvinte încrucişate, acrostihuri, anagrame sau puzzle-uri de cuvinte.  Întâlneşte-te cu familia sau prietenii pentru a juca Scrabble, Spânzurătoarea sau Parola.

Îndrăzneşte să le scrii autorilor tăi preferaţi

Caută adresele sau e-mailurile autorilor tăi preferaţi şi scrie-le pentru a le pune întrebări despre cărţile lor, cum au început să scrie sau despre orice altceva vă face curios.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite