Transportul viitorului va fi testat în SUA. Românul Henri Coandă a gândit un sistem similar încă din anii '70
0
Elon Musk, unul dintre cei mai de succes antreprenori ai ultimului deceniu, pregăteşte testul pentru mijlocul de transport al viitorului. Totuşi, România putea avea încă din comunism aşa ceva.
Hyperloop e un mijloc de transport desprins parcă din filmele SciFi. Recent, Elon Musk, cofondatorul PayPal şi fondator Tesla Motors, a spus că pregăteşte prima linie de testare a Hyerloop, deşi în 2013, când l-a anunţat, a afirmat că nu e prioritatea sa.
Proiectul Hyperloop a fost anunţat de Elon Musk încă din vara lui 2013, dar n-a mers mai departe dincolo de a prezenta planurile iniţiale. El a spus că n-are un interes prea mare de a-l transforma într-un proiect viabil, dar pare să se fi răzgândit. Noua veste din partea lui e că pregăteşte un circuit de test în Texas de aproximativ 8 kilometri. Totuşi, Hyperloop nu este o idee inovatoare a lui, ci a avut şi Henri Coandă una foarte bună pe care n-a apucat s-o ducă la îndeplinire.
O calitate a Hyperloop care a cucerit oamenii a fost că poate ajunge de la Los Angeles la San Francisco în jumătate de oră ceea ce ar însemna că viteza de deplasare ar fi de maximum 1.200 de kilometri pe oră. Mai mult, Musk a spus în 2013 că n-ar avea nevoie decât de 6 miliarde de dolari ca să creeze primele circuite. De asemenea, energia ar veni de la Soare şi vorbim de un sistem similar trenului Maglev care foloseşte principiul de respingere dintre doi magneţi.