Pui de „rechin fantomă” descoperit în ocean, la 1.200 de metri adâncime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: https://niwa.co.nz/ Brit Finucci
Sursa foto: https://niwa.co.nz/ Brit Finucci

Peştii Chimaera (denumiţi rechini fantomă) sunt foarte rar văzuţi, iar specimenele tinere sunt cu atât mai rare. Specia trăieşte în adâncurile oceanului.

Descoperirea a fost făcută de oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă. Puiul de Chimaera  (rechin fantomă) a fost găsit la o adâncime de 1.200 de metri, lângă Insula de Sud, cea mai mare insulă dintre cele care alcătuiesc Noua Zeelandă, relatează Digi24.

Dr. Brit Finucci, un membru al echipei, a spus că puiul de Chimaera a fost găsit accidental, în timpul unor cercetări asupra speciilor subacvatice. „Speciile de mare adâncime sunt de obicei greu de găsit, şi, precum peştii Chimaera, au tendinţa să stea ascunse. Aşa că nu le vedem foarte des", a spus specialista. 

Rechinii fantomă nu sunt rechini, ci o specie de peşti foarte apropiată, arată sursa citată. Sunt peşti cartilaginoşi - schetelele lor sunt compuse în mare parte din cartilagiu. Majoritatea speciilor de rechin fantomă trăiesc în adâncuri, însă câteva preferă apele mai puţini adânci de lângă coaste.

„Puii pot trăi în diferite medii, au o dietă diferită, pot chiar arăta diferit faţă de adulţi", a adăugat dr. Finucci.

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Cercetări Acvatice şi Atmosferice din Noua Zeelandă cred că puiul de rechin fantomă ieşise recent din capsulă şi încă avea gălbenuş în stomac. Embrionii de Chimaera de dezvoltă în capsule tip ouă care sunt depuse pe fundul apei, şi se hrănesc cu gălbenuş până când sunt pregătiţi să iasă.

Vă recomandăm şi: 

Răsturnare de situaţie: Obiectul care va intra în curând în coliziune cu faţa ascunsă a Lunii aparţine unui lansator chinez, nu al lui Elon Musk

Racheta care va lovi Luna este construită de China, nu de SpaceX. Cum a fost posibilă eroarea

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite