Japonia vrea să organizeze o Olimpiadă a roboţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robotul Pepper a fost lansat la începutul lunii
Robotul Pepper a fost lansat la începutul lunii

Shinzo Abe, primul ministru al Japoniei, a declarat că se gândeşte să organizeze Olimpiada Robotică, potrivit The Telegraph.

Evenimentul ar urma să aibă loc concomitent cu Jocurile Olimpice de Vară din 2020, ce vor fi găzduite în Tokyo.

Shinzo Abe susţine că doreşte să organizeze un astfel de eveniment pentru a demonstra cele mai noi descoperiri din domeniul roboticii, industrie în care Japonia a fost mereu pionieră.

Abe a dezvăluit că are planuri de a creea o echipă speciale pentru a dezvolta ”o revoluţie robotică” şi pentru a tripla industria robotică japoneză şi a o aduce la valoarea de 23,5 miliarde de dolari.

”În 2020 aş vrea să adun toţi roboţii din lume şi să organizez o Olimpiadă în care să se întreacă în performanţe tehnice. Vrem să facem din roboţi un stâlp principal al strategiei noastre de creştere economică. Vrem să alcătuim un consiliu care să facă revoluţia robotică o realitate, pentru a ajuta la creşterea Japoniei”, a declarat acesta.

Primul ministru japonez a făcut aceste afirmaţii în timpul unei vizite la fabrici creatoare de roboţi specializaţi în oferirea de asitenţă persoanelor bătrâne sau bolnave. Abe s-a arătat încântat de un pat robotic apabil să se transforme într-un cărucior cu rotile.

Luna aceasta s-au lansat numeroşi roboţi spectaculoşi în Japonia. De exemplu, Yoshiyuki Sankai, fondatorul companiei Cyberdyne, a prezentat un costum robotic pe care purtătorul îl poate controla numai cu puterea minţii. Costumul detectează semnalele electrice slabe care parcurg pielea în momentul în care utilizatorul se gândeşte să se mişte. Robotul este apoi capabil să se mişte exact în acelaşi timp cu purtătorul, oferind în acelaşi timp o creştere semnificativă de putere.

Tot la începutul acestei luni a fost prezentat şi Pepper, un umanoid capabil să înţeleagă emoţiile utilizatorilor. Mai mult, Pepper poate înţelege între 70 şi 80% din conversaţiile din jurul lui. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite