Forma de viaţă care nu vrea să evolueze de 2 miliarde de ani încoace. Legătura ei cu teoria evoluţiei a lui Darwin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători a escoperit un organism care nu a mai evoluat de două miliarde de ani, cea mai lungă perioadă de stagnare întâlnită vreodată.

Potrivit cercetătorilor, lipsa de evoluţie a acestui microorganism marin confirmă, paradoxal, teoria evoluţiei lui Charles Darwin.

Cercetătorii au analizat bacteriile de sulf descoperite pe fundul oceanelor. Aceste microorganisme sunt prea mici pentru a fi văzute cu ochiul liber, dar există de 1,8 miliarde de ani şi au fost conservate în apele din vestul Australia. Folosind tehnologie de ultimă oră, cercetătorii au descoperit că bacteria arată la fel ca una care a existat în aceeaşi regiune acum 2,3 miliarde de ani. Interesant e că aceste două bacterii sunt identice cu cea modernă, descoperită pe coasta statului Chile.

"E uimitor că viaţa nu a evoluat în ultimii 2 miliarde de ani, jumătate din istoria Terrei. Lipsa evoluţiei la aceaastă bacterie trebuie explicată", a declarat William Schopf de la UCLA.

Profesorii care au făcut studiul au declarat că viaţa evoluează dacă şi numai dacă există modificări în mediul înconjurător. Această teorie e consistentă cu cea a lui Charles Darwin. Mediul în care au trăit aceste bacterii nu s-a schimbat în ultimii 3 miliarde de ani.

"Microorganismele sunt adaptate la viaţa lor stabilă şi la mediul lor biologic. Dacă ar fi evoluat în acelaşi mediu, atunci am fi avut o problemă cu teoria lui Darwin", a  mai spus Schopf.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite