Descoperirea Homo naledi în Africa de Sud ne arată o nouă etapă a evoluţiei omului
0De curând, au fost găsite osemintele a 15 hominizi într-o peşteră sud-africană, lângă Johannesburg. Specialiştii susţin că au descoperit astfel o nouă specie a strămoşului omului
Descoperirea din Africa de Sud este foarte importantă pentru cei care cercetează evoluţia umană şi chiar pentru "fanii" teoriei darwiniste. După ce în urmă cu doi ani geologul Lee Berger a apărut cu fragmentul unul maxilar al unei fosile, care a stârnit numeroase teorii, descoperirea recentă ne relevă mai multe date despre evoluţia omului. Osemintele mai multor hominzi găsite la Johannesburg aparţin unei specii vechi a rasei umane, denumită Homo naledi, şi reprezintă unul dintre stadiile evoluţiei omului până la momentul actual.
Osemintele au fost găsite într-o zonă inaccesibilă a peşterii, un fel de cameră izolată care avea rolul de cavou, scrie CNN. Pentru cei 15 hominizi găsiţi în situl arheologic s-a putut stabili genul şi vârsta la care au murit, iar elementele analizate aduc din ce în ce mai mult cu caracteristicile omului modern. Homo naledi are creierul de mărimea unei portocale şi se apropie atât de mult de genul uman prin forma craniului, a dinţilor şi picioarelor. Forma degetelor de la mână, pe de altă parte, are o curbură despre care se crede că era folosită pentru căţărare.
Vedem din ce în ce mai multe specii, iar asta ne indică ce înseamnă evoluţia naturii umane prin naşterea unor tipuri diferite de creaturi care se apropie din ce în ce mai mult de omul modern, iar toate îşi au originea în Africa. Absolut toate lucrurile acestea se aflau sub nasul nostru.
Oricum, acesta este doar începutul, peştera nu ne-a dezvăluit încă toate secretele. Ar putea să mai fie mii de Homo naledi acolo”, a declarat Lee Berger, profesor la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg.