Capsula Orion a NASA a amerizat în Oceanul Pacific, după o călătorie de 25 de zile în spațiu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capsula Orion a NASA a amerizat duminică, 11 decembrie, în Oceanul Pacific, marcând finalul misiunii test Artemis 1, după ce a petrecut peste 25 de zile în spaţiu şi a survolat la mică distanţă Luna.

Scopul acestei misiuni a fost să pregătească întoarcere oamenilor pe Lună în anii care vin, relatează AFP.

Amerizarea a avut loc în largul insulei mexicane Guadalupe la ora 17:40 GMT, potrivit Agerpres.

Capsula Orion, care nu a avut niciun astronaut la bord pentru acest zbor-test, a intrat în atmosfera terestră cu o viteză de 40.000 de km/h şi a fost nevoită să suporte o căldură infernală de 2.800 de grade Celsius, adică jumătate din temperatura de la suprafaţa Soarelui.

Obiectivul principal al misiunii a fost să testeze în aceste condiţii scutul termic al capsulei, cel mai mare construit vreodată, cu un diametru de 5 metri.

11 parașute au încetinit viteza

Nava spaţială a fost mai întâi încetinită în coborârea sa vertiginoasă de atmosferă de nu mai puţin de 11 paraşute, până când a atins o viteză de circa 30 km/h în momentul lovirii apei.

O navă a Marinei americane, USS Portland, a fost pregătită pentru operaţiunile de recuperare, pentru care NASA s-a antrenat de mai mulţi ani. Au fost de asemenea desfăşurate elicoptere şi bărci pneumatice.

Capsula Orion a amerizat în Oceanul Pacific Foto: Twitter
Capsula Orion a amerizat în Oceanul Pacific Foto: Twitter
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite