Sfaturi de îmbunătăţire radicală a vieţii: Descoperă scopul vieţii şi bucură-te de „călătorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descoperă scopul vieţii
şi
bucură-te de „călătorie” Foto tosiye.ir
Descoperă scopul vieţii şi bucură-te de „călătorie” Foto tosiye.ir

Poate o persoană să-şi îmbunătăţească viaţa în mod radical? Desigur! Specialiştii recomandă câteva sfaturi care să te aducă mai aproape de cea mai bună variant a ta.

De câte ori ai spus că îţi vei îmbunătăţi viaţa, dar nu ai luat nicio măsură?  De câte ori ai fost nemultumiti de unele aspecte ale vieţii tale şi ai promis să le vei schimba, dar nu ai făcut nimic?

Doar câţiva paşi simpli vă pot ajuta să vă îmbunătăţiţi viaţa în mod semnificativ. Şi partea bună este că puteţi începe de astăzi.  Îţi propunem  11 paşi importanţi care să te aducă mai aproape de cea mai bună variant a ta:

Descoperă scopul vieţii şi bucură-te de „călătorie”

Reamintiţi-vă în mod frecvent că scopul vieţii nu este acela de a lucra zece ore pe zi, cinci zile pe săptămână, timp de 30 de ani, aşteptând bătrâneţea care să îţi ofere timp liber. Adevarata importanţă ar trebui să fie descoperirea scoplului fiecăruia în viaţă, călătorind cu bucurie spre toate experienţele care ne sunt scoase în cale.

Fii mulţumit! Situaţia putea fi mai rea

Indiferent de religie, în fiecare dimineaţă trebuie să fim recunoscători pentru ce primim. Amintiţi-vă că întotdeauna există cineva mai frumos, mai deştept sau mai fericit, dar nu uitaţi că există şi categoria celor care au o situaţie mult mai rea decât voi.

Învaţă să spui NU

O persoană cu adevărat fericită trăieşte o viaţă simplă. Are un program simplu şi nu îşi programează mai mult decât pot face. Trăieşte în conformitate cu valorile şi scopul lor şi  nu au nicio problemă în a spune nu. În cazul în care propunerile pe care le promeşti nu reprezintă o experienţă benefică pentru tine, pur şi simplu învaţă să spui NU.

Păstrează un jurnal în care să scrii lucrurile pentru care eşti recunoascător, notând experienţe fericite ale fiecărei zile

Psihologul Shawn Acor propune un program de 21 de zile, în care creierul poate fi antrenat să fie fericit. Este nevoie de doar două minute pe zi în care să notezi într-un jurnal trei lucruri noi, experienţe care v–au adus fericire şi pentru care sunteţi recunoscători. Reamintirea lucrurilor frumoase din ultimele 24 de ore permite creierului să  retrăiască fericirea şi îl antrenează să facă acest lucru în mod constant.

Acordă importanţă respiraţiei

Opreşte-te din ceea ce faci şi respiră conştient pentru două minute. Repetarea acestui gest timp de 4-5 ori pe zi îmbunătăţeşte funcţiile creierului şi creşte nivelul de fericire.

Pune-te în locul altcuiva

Empatia şi compasiunea sunt lucruri pe care le poţi dezvolta şi poţi începe punându-te în locul celor din jur, prin înţelegerea durerilor şi frustrărilor lor. Acest lucru vă ajută să vă dezvoltaţi perspectivele, îmbunătăţind sentimentul de recunoştinţă.

Găseşte ceva care să te facă să râzi în fiecare zi

Umorul îi ajută pe oameni să fie mai creativi. Într-un studiu recent, psihologii le-au dat elevilor să rezolve puzzle-uri, după  ce aceştia au vizionat clipuri amuzante. 20% mai multe puzzle-uri au fost rezolvate prin înţelegere bruscă, în cazul celor care au vizionat comedia, în comparaţie cu ceilalţi. Totodată, umorul eliberează endorfine în corpul, având acelaşi efect de relaxare pe care îl oferă un antrenant intens la sala de sport.

Uita-te în ochii oamenilor, zâmbeşte şi salută!

Trăim într-o cultură care ne izolaează. Stresul şi lipsa de interes nu ne lasă nici măcar nu ne uităm în ochii oamenilor de pe stradă, în metrou, trenuri sau chiar pe holurile birourilor.

Încercă să-i tratezi pe cei din jur cu amabilitatea şi respectul pe care îl merită: priveşte-i, zâmbeşte-le şi salută-i cu căldură.

Acordă-ţi timp pentru a reflecta

Timp de 30 - 60 de minute, ieşi din aglomeraţia vieţii. Du-te în locuri în care ai parte de linişte, stai pe un doc, sub un copac sau într-un leagăn şi mediteză la lucrurile bune ale vieţii. Închide ochii, respiră şi concentrează-te. Făcând zilnic acest mic ritual, vei observa că problemele vor devei mai uşor de gestionat, scrie businessinsider.com.

Readaptează regulile stricte pe care ţi le-ai impus

Esti perfectionist? Identifică regulile personale după care trăieşti, dar care sunt rigide, nedrepte sau inutile. Apoi readaptează-le, fii mai flexibil şi iertător.

Petrece timp de calitate cu o persoană în vârstă

Persoanele în vârstă au o istorie bogată şi o mulţime de poveşti, oferindu-ţi experienţe şi perspective la care nu te-ai fi gândit niciodată. Există mai multe beneficii ale acestui obicei: te învaţă să fii un ascultător mai bun, îmbunătăţeşte răbdarea deoarece persoanele în vârstă de obicei vorbesc mai lent şi dobândeşti din înţelepciunea lor .

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite