Planta săptămânii: Cornul, frumos de la scoarţă la floare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cultivat pentru portul său elegant, pentru florile minunate şi pentru culoarea deosebită a frunzelor şi a ramurilor, pe care o capătă în timpul toamnei şi al iernii, cornul (cornus) este o plantă ce va atrage cu siguranţă atenţia celor care vor ajunge prin grădina ta. Rubrică realizată cu ajutorul www.relucaimportplante.ro

Cornul are aproximativ 45 de soiuri de arbuşti şi de copaci de mici dimensiuni, cu frunze caduce. Florile sunt sub formă de stea şi apar în cime (inflorescenţă a cărei axă principală se termină cu o floare - n.r.), umbele (inflorescenţă în care pedunculii fiecărei floricele pornesc din același punct și se ridică la aceeași înălţime, ca pânza unei umbrele - n.r.) sau bucheţele, iar fructele sunt ca nişte mărgele.

În funcţie de specie, planta (în special tipurile care prezintă flori mari) preferă un pământ neutru până la acid, bogat în humus, bine drenat. Poate fi plantată în plin soare sau într-un loc parţial umbrit. Soiurile cărora li se colorează ramurile din timpul toamnei până iarna târziu trebuie plantate în plin soare, pentru a le asigura astfel o intensitate mărită a culorii.

Între cele mai cunoscute specii de cornus se numără:

- Cornus alba. Toamna, ramurile sale se colorează în roşu, iar frunzele, în roşu sau portocaliu. Florile sunt albe şi apar în cime. Planta poate atinge 3 m înălţime.

- Cornus florida. Are o forma conică, de vază, iar frunzele sale răsucite se colorează în acest anotimp în roşu sau violet.

- Cornus controversa. Poate atinge 15 m înălţime. Aşezarea ramurilor creează imaginea unei pagode. Toamna, frunzele se colorează în roşu închis sau violet.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite