Ultima obsesie de pe TikTok, intervenția „Barbie Botox”: „Dacă merge prost, ar trebui să avertizez oamenii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barbie Botox” a devenit un trend în rândurilor tinerilor pe TikTok, așa că această procedură estetică a câștigat destul de multă popularitate pe rețelele de socializare, cu păreri pro și contra. 

Citește și: Secretul tinereții lor: supermodelele de altădată pentru care timpul a stat în loc

Isabelle Lux, o creatoare de conținut, în vârstă de 32 de ani, din Palm Beach, Florida, a povestit că a așteptat îngrozită pentru procedura de „Barbie Botox”, care a presupus ca 40 de unități din neurotoxină să-i fie injectate în mușchii gâtului. Ea și-a dorit ca prin acest proces să-i fie subțiați umerii, fiind în pregătiri pentru nunta ei, precum și să atenueze o parte din durerea de la nivelul spatelui.

„M-am gândit în tot acest timp: Dacă iese bine, va fi minunat și abia aștept să împărtășesc asta (online). Dacă merge prost, ar trebui să avertizez oamenii.”

„Deci, practic, am considerat că indiferent ce se întâmplă, voi spune oamenilor.' Și, Doamne, m-am rugat doar să meargă bine.”

Procedura a fost inițial concepută pentru a ajuta la relaxarea mușchilor trapezi suprasolicitați, care ar putea provoca migrene și o tensiune intensă a gâtului. Acum, intervenția ”Barbie Botox” este administrată în mod neoficial pentru a reduce dimensiunea cosmetică a umerilor, alungind gâtul. Pe TikTok deja există un trend despre această procedură.

”Barbie Botox” este la mare căutare în rândul tinerelor, iar pe TikTok a devenit un trend
”Barbie Botox” este la mare căutare în rândul tinerelor, iar pe TikTok a devenit un trend

„Când Botoxul este injectat într-un mușchi, substanța oprește conexiunea la nerv.”, a spus Dr. Parisha Acharya, medic chirurg estetician de la clinica Waterhouse Young din Londra, într-un interviu telefonic pentru CNN. „În timp, acest lucru duce la slăbirea și paralizia mușchiului. Indirect, mușchiul se atrofiază.”

Hashtag-ul ”Barbie Botox” are în prezent peste 7 milioane de vizualizări pe TikTok, unde sunt postate videouri și comentarii din timpul intervențiilor, dar și după cum se recuperează pacientele după această intervenție.

Videoclipul lui Isabelle Lux, care detaliază propria ei experiență cu tratamentul, a fost vizualizat de peste 250.000 de ori. Ea a mai spus că este prima care a dat numele acestei intervenții estetice, procedură pe care o folosește de mai mult timp. Isabelle nu este străină de botox și folosește această substanță pentru a fi mereu tânără de ceva timp, chiar dacă în prezent are doar 31 de ani.

„A venit din ideea că ai arăta mai mult ca o Barbie după ce faci procedura, ceea ce nu consider că este un lucru rău.”, a declarat ea pentru CNN într-un interviu telefonic. „Alungește gâtul, subțiază umerii și creează un fizic foarte delicat când este făcut corect.”, a mai spus Isabelle.

Ce pățești dacă ți se administrează greșit ”Barbie Botox”

Cu toate acestea, dacă este administrat incorect sau la o doză greșită, botoxul ar putea paraliza complet mușchiul, a spus Dr. Acharya. Neurotoxina poate, de asemenea, să migreze ocazional de la locul inițial de injectare, slăbind conexiunea nervoasă a altor mușchi înconjurători. „Și mai ales dacă este în jurul gâtului, aceasta poate fi destul de semnificativă, deoarece poate afecta capacitatea ta de a-ți ține capul corect.”

Isabelle Lux, care a primit tratamentul de $1,200 ca un cadou, i s-a spus să evite să poarte greutăți, să nu facă exerciții fizice intense și masaje timp de cel puțin 72 de ore. „Chiar am fost destul de speriată,” a spus ea.

„Odată ce (n.r. botoxul) este injectat, nu există nimic ce poți face pentru a-l inversa. În prima săptămână am simțit foarte multă durere reală, tensiune și rigiditate în gât, umeri și partea superioară a spatelui. Eram cu adevărat, cu adevărat îngrijorată.”, a mai spus Isabelle, pentru sursa citată.

Două luni mai târziu, Lux a spus că se simte „mai bine ca niciodată” și deja plănuiește o nouă sesiune în timpul iernii.

Totuși, ea insistă că aceasta nu este o procedură care trebuie luată ușor. „Cred că trebuie să mergi la un chirurg sau la un medic. Dacă nu poți să o faci în locul potrivit, aș spune că sincer nu merită. Este prea mare riscul.”

Sentimentul a fost împărtășit și de Dr. Acharya, care și-a subliniat îngrijorarea cu privire la tendința ”Barbie Botox” pe rețelele de socializare, mai ales că atrage atenția unui public mult mai tânăr.

„Cred că o procedură medicală ar trebui tratată ca o procedură medicală. Și în Marea Britanie, industria estetică este nereglementată. Așa că, în mod șocant, oricine poate administra injecții cu toxină botulinică. Ar putea fi un estetician sau un frizer fără experiență clinică, fără cunoștințe de anatomie. Mă îngrijorează cu adevărat.”, a continuat Dr. Acharya.

Potrivit statisticilor, chirurgia estetică este la mare căutare, iar în următorul deceniu vor exista și mai multe persoane, în special tinere, care vor dori să încerce să-și schimbe fizionomia prin intervenzii noninvazise sau invazice.  Potrivit unui sondaj din 2021, realizat de The International Society of Aesthetic Plastic Surgery, a existat o creștere de 54,4% în procedurile minim invazive, cum ar fi botoxul și fillerele, din 2017.

Isabelle Lux susține că dacă cineva își dorește să arate ca o Barbie nu ar trebui să fie judecată aspru pentru asta. În mediul online, dar mai ales pe TikTok, a fost numită anti-feministă, nesigură și chiar „o victimă a patriarhatului” de către un comentator.

„Dorința de a arăta într-un anumit fel a fost văzută de secole ca fiind o prostie, o pierdere de timp, o risipă de bani și inutilă, în special pentru femei.”, a declarat ea pentru CNN.

„Dar când un bărbat vrea să aibă o anumită înfățișare este ceva științific, este la modă. Cred că trebuie să încetăm să mai minimalizăm femeile doar pentru că ele îți doresc să arate în vreun fel.”

Pentru Dr. Acharya, ”Barbie Botox” este ironic în contradicție cu noul film lansat. (n.r.„Barbie”, pelicula distribuită de Warner Bros. Pictures, care este deținut și de compania-mamă a CNN, Warner Bros. Discovery.)

„A fost foarte pro-feminist și (femeile) se îndepărtau de sexualizarea corpurilor noastre și de a le considera doar obiecte.  Nu-mi place faptul că această tendință folosește Barbie pentru a spune că ar trebui să avem gâturi subțiri. Ar trebui să ne acceptăm așa cum suntem.”

Despre ”Barbie Botox” a vorbit și medicul estetician chirurg Alina Mîtcan, într-o intervenție pentru Adevărul live. Articolul îl puteți citi aici.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite