Articol publicitar

Avantajele folosirii spumei poliuretanice la izolarea camerei

0
0

Odată amenajată o încăpere a casei, un pas important este protejarea ei împotriva factorilor externi care vor să-ți distrugă munca, adică infiltrațiile de apă, mucegaiul și condensul. În acest articol îți vom prezenta o metodă foarte eficientă de prevenție a acestor probleme, numită spumă poliuretanică. Îți explicăm principiul ei de funcționare și care sunt beneficiile dacă o alegi pentru izolarea casei.

image

Spuma poliuretanică

            Spuma poliuretanică este o combinație de substanțe chimice, care în momentul în care iau contactul cu umiditatea aerului, se transformă din formă lichidă în spumă. Datorită tuburilor sub presiune în care vine spuma poliuretanică, aceasta se umflă cand iese și acoperă o suprafață generoasă, mai ales dacă este folosită în colaborare cu un pistol special.

            Spuma vine în două forme: cu celulă închisă și cu celulă deschisă. Diferența dintre ele este densitatea, care este mai mare în cazul celei închise. Astfel, primul beneficiu din această metodă de izolare, este că densitatea mai mare a materialului contribuie la accesul infiltrațiilor de apă în încăpere. Cu alte cuvinte, dacă alegi celula închisă, vei avea parte de un material rigid, care nu permite accesul apei acolo unde nu îi este locul.

            Celula deschisă este mai moale și permite intrarea aerului și chiar și a umidității, de aceea este importantă grosimea stratului de spumă aplicat. Dacă, în cazul celulei deschise, sunt suficienți 5-6 centimetri de spumă în zonele sensibile, precum lângă ferestre, celula deschisă necesită un strat de spume de minim 7 centimetri până la 10-12 centimetri.

Izolație spumă poliuretanică

            Cel mai mare avantaj al izolarii cu spumă poliuretanică este menținerea temperaturii dorite în incinta casei. Mai exact, în timpul verii pornim aerul condiționat și ne dorim să se păstreze răcoarea în cameră, fiindcă aerul condiționat consumă destul de mult curent. Alte metode de izolare, precum polistirenul sau vata minerală nu îți pot garanta 100% că vor păstra răcoarea, plus că sunt mai dificil de aplicat. În schimb, spuma poliuretanică este un material dur, care nu lasă răcoarea sa se piardă și nici nu lasă arșița de afară să pătrundă în casa ta. Același principiu functionează și în timpul iernii, când ne încălzim casa prin diferite metode și ne așteptăm ca acea temperatură să se păstreze cât mai mult timp. Când alegi spuma poliuretanică și o aplici corect, în mod cert temperatura va rămâne aceeași.

            Pentru a fi sigur că alegi cantitatea ideală de spumă pentru spațiul pe care îl deții și că știi să o aplici corespunzător, poți apela la o firmă de termoizolații care să îți ofere consultație. Unele dintre ele oferă consilierea în mod absolut gratuit. În plus, poți calcula chiar tu ce cantitate este necesară cu ajutorul unui calculator de cost specializat. De preferat ca acesta să fie inclus în site-ul firmei pe care o alegi. Acolo vei înscrie mai multe informații, precum tipul de celulă preferat, grosimea stratului și dimensiunea spațiului, iar calculatorul îți spune la ce preț să te aștepți.

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri