Duşmanii din perne: ce pericole se ascund între aşternuturi şi cum poţi să le eviţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din greutatea pernei este reprezentată de acarieni, vii sau morţi, dejecţiile lor, bacterii şi piele moartă, arată un studiu realizat de cercetători de la spitalul St. Bartholomew din Londra în colaborare cu London National Health Service.

Pernele sunt, aşadar, un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor, stafilococilor (stafilococ auriu) şi chiar E.coli, ceea ce poate va duce la boli precum gripă, hepatită sau varicelă. 

„În timp ce unii acarieni periculoşi pot fi găsiţi numai în pernele de spital, altele se pot cuibări şi în pernele din locuinţele fiecăruia”, spune dr. Arhtur Tucker, unul dintre realizatorii studiului, citat de Mirror Online.

Testele din spitalele controlate  au arătat niveluri ridicate de contaminare la exteriorul pernelor, iar în unele cazuri şi în interiorul acestora. Unele dintre perne erau contaminate cu bacteria E.coli sau germeni care provoacă infecţii respiratorii şi urinare.

Multe dintre pernele din spitale aveau mai mult de un milion de stafilococi care produc infecţii severe la persoanele cu sistemul imunitar slăbit pe un milimetru de material.

“Dacă vrei să obţii un mediu propice pentru cultivarea bacteriilor, perna este cel mai bun pe care îl poţi avea. Este un burete umed care absoarbe fluidele corporale de mai multe tipuri.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro




 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite