Volumul „Management de proiect şi elemente de marketing în artele spectacolului“  de Irina Ionescu explică cum se organizează un eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Ionescu lucrează de peste 15 ani în domeniul administraţiei culturale, la Institutul Cultural Român
Irina Ionescu lucrează de peste 15 ani în domeniul administraţiei culturale, la Institutul Cultural Român

Volumul „Management de proiect şi elemente de marketing în artele spectacolului“, scris de teatrologul Irina Ionescu în cheie practică pentru tinerii cu studii umaniste sau artistice, a fost publicat de Editura Eikon.

În volumul „Management de proiect şi elemente de marketing în artele spectacolului“, autoarea Irina Ionescu încearcă să explice, într-o formă succintă, de ce managementul de proiect este un instrument foarte eficient, care poate conduce la succese şi schimbări remarcabile. Autoarea, de formaţie teatrolog, propune o schemă logică. accesibilă şi uşor de înţeles.

coperta carte management de proiect

Volumul porneşte de la un fond teoretic, dar direcţionează permanent spre sfera practică, prin adresarea unor întrebări menite să dezvolte la nivel personal abilităţile şi atitudinea necesare în domeniul managementului de proiect şi al marketingului cultural/în artele spectacolului. Accentul cade pe importanţa utilizării unei structuri logice şi verificabile, în funcţie de obiective clar stabilite, pe necesitatea documentării detaliate, în scopul minimizării riscurilor şi pe obligaţia transmiterii cu acurateţe a mesajelor.

"Paginile care urmează au fost scrise, în cheie practică, pentru tinerii cu studii umaniste/artistice.
Am încercat să explic, într-o formă succintă, de ce managementul de proiect este un instrument foarte eficient, care poate conduce la succese şi schimbări remarcabile.

O schemă logică şi de bun simţ, deci accesibilă şi uşor de înţeles/folosit. În acest context, am vizat permanent formarea competenţelor care permit implementarea, cu încredere, a propriilor proiecte.  

Elementele de marketing, precum şi celelalte teme dezvoltate sunt, cred, extrem de utile tuturor celor care, mai devreme sau mai târziu, vor începe să lucreze în domeniul artelor spectacolului.
În aceeaşi măsură, sper ca lectura să inspire şi să motiveze descoperiri personale, dat fiind că transformările importante încep, în primul rând, cu noi înşine", scrie autoarea în prefaţă.

Irina Ionescu critic de teatru

„Sper ca această carte să-i ajute pe cei aflaţi la început de drum să îşi descopere în mod raţional punctele tari şi să îşi construiască o serie de repere pe care să se bazeze în diferite proiecte.

Mi-ar plăcea să ştiu că studenţii mei pot recunoaşte, asuma şi crea valori. Că au învăţat cum să îşi evalueze ideile şi că au căpătat cunoştinţele necesare şi curajul de a le implementa“, subliniază teatrologul Irina Ionescu.

Irina Ionescu (foto) este lector univ. dr. la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş. Lucrează de peste 15 ani în domeniul administraţiei culturale, la Institutul Cultural Român. A urmat diverse cursuri/stagii de formare şi dezvoltare profesională, cele mai importante la: Institutul Diplomatic Român (2016 şi 2013), Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (2014), ENCATC Academy (2012), Goldsmiths University of London (2010), Utrecht University (2010), King’s College London (2009), Institutul Naţional de Administraţie (2007), Central European University (2007), Felix Meritis Foundation (2005), The Amsterdam-Maastricht Summer University (2004 şi 2003), Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (1997).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite