Lucrarea "Crizanteme" de Luchian, estimată la 120.000-140.000 euro, scoasă la licitaţie de Goldart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrarea "Crizanteme" de Ştefan Luchian, estimată la 120.000-140.000 de euro, figurează în oferta celei de-a 90-a licitaţii organizate de casa Goldart, pe 28 iunie, de la ora 19.00, în Capitală, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Cu ocazia licitaţiei cu numărul 90, casa Goldart propune iubitorilor de artă numeroase piese de grafică, pictură, sculptură, semnate de nume mari ale plasticii româneşti, dar şi cărţi rare şi obiecte vechi.

Lucrarea "Crizanteme", care a figurat în expoziţia "Ştefan Luchian" de la Muzeul de Artă al R.P.R din 1957, transmite, pe linia celor mai reuşite naturi statice din creaţia artististului, sentimentul de graţie al unui iremediabil îndrăgostit de natură, se spune în comunicat.

Din oferta acestei licitaţii mai fac parte lucrări de Octav Băncilă - "Trandafiri" şi "În faţa cortului" (fiecare estimată la 5.000 - 6.000 de euro), Horia Bernea - "Grădină" (22.000 - 23.000 de euro), Kimon Loghi - "Peisaj la Biarritz" (2.500 - 3.000 de euro), Nicolae Vermont - "Scenă mitologică" (2.500 - 3.000 de euro), Ludovic Bassarab, Marius Bunescu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, alături de lucrări ale unor artişti contemporani - peisaje semnate de Liviu Suhar, Emil Ciocoiu, Cornelia Ionescu Drăguşin, Florin Ciubotaru, naturi statice de Iacob Lazar, Benone Suvaila, personaje ilustrate de Nicolae Blei, Sorin Ilfoveanu şi Ion Iancuţ.

Două sculpturi - "Bust de femeie" de Dumitru Măţăuanu şi "Şoimar" de Emile Pinédo, precum şi trei icoane ("Sfânta Parascheva" - atelier bulgăresc, "Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena" şi "Sfântul Nicolae" - ateliere româneşti) întregesc variata gamă de obiecte de artă propuse publicului cumpărător în această licitaţie.

 Lucrarea "Crizanteme" de Ştefan Luchian (detaliu)

Lucrarea "Crizanteme"

Creată în 2008, ca o continuare a activităţii galeriei de artă cu acelaşi nume, casa de licitaţii Goldart a organizat o medie de 20 de licitaţii pe an, vânzând până în prezent peste 3.500 de lucrări de pictură, din colecţii particulare.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite