Gala „Salut, Adolescenţă!“, la Teatrul de Comedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tineri pregătindu-se pentru Festivalul Adolescenţilor de la Teatrul de Comedie FOTO: Facebook Dorina Chiriac
Tineri pregătindu-se pentru Festivalul Adolescenţilor de la Teatrul de Comedie FOTO: Facebook Dorina Chiriac

Duminică, 14 mai, de la ora 12.00, la Sala „Radu Beligan“ a Teatrului de Comedie din Bucureşti, va avea loc Gala „Salut, Adolescenţă!” . Acest spectacol-eveniment sărbătoreşte Ziua Adolescenţilor, la 20 de ani de când a fost promulgată legea prin care în fiecare a oua duminică a lunii mai a fost instituită Ziua Adolescenţilor.

 În cadrul Galei „Salut, Adolescenţă!”  se vor decerna premiile Festivalului de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria” – Ediţia XX, premiile Concursului Naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor” şi  premiile expoziţiei InstantAdolescenţa – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil. Premiile vor fi acordate în cadrul unui show regizat şi prezentat de Alex Bogdan, din care nu vor lipsi momentele muzicale, asigurate de Silviu Mirceascu, Alex Ştefănescu, Ana Maria Godoroja (voce) şi Alin Păun (chitară). Invitaţii de onoare ai Galei vor fi George Mihăiţă, iniţiatorul Legii privind instituirea Zilei Adolescenţilor, Horaţiu Mălăele, care a conceput grafica pentru distincţia „Adolescent pe viaţă”, distincţie ce va fi acordată în cadrul Galei, Dorina Chiriac şi Marius Manole, alături de actori şi regizori ai tinerei generaţii, care au participat în calitate de concurenţi,  la ediţiile anterioare ale festivalului.

"După 20 de ani de când există o lege a adolescenţilor, oferim noi punţi de comunicare cu o nouă generaţie de adolescenţi, generaţia facebook, prin tot ce au mai sensibil şi mai artistic aceşti copii cărora, din păcate, le oferim tot mai puţin timp şi tot mai puţine proiecte şi programe de educaţie culturală, artistică, interactive şi interdisciplinare. După 20 de ani, cei din generaţia revistei Salut au acum copii adolescenţi şi devin tot mai implicaţi să facă ceva pentru adolescenţi. Vă invit pe fiecare dintre voi să faceţi un dar adolescenţilor chiar de ziua lor! Vă aştept la Gala Salut, Adolescenţă”, a declarat Maestrul George Mihăiţă.

Timp de o săptămână, Primăria Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO-Adolescenţii a organizat cea de-a XX-a ediţie a Festivalului „Ziua Adolescenţilor. Săptămâna Adolescenţilor”, un program de educaţie culturală şi de promovare a operelor literare şi artistice realizate de către adolescenţii din România şi Republica Moldova, program co-finanţat de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional).

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite