Celebrarea costumului tradiţional românesc la Muzeul Naţional de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fata bogată din Argeş, de Amadeo Preziosi  (26 iunie 1869)
Fata bogată din Argeş, de Amadeo Preziosi  (26 iunie 1869)

Joi, de la ora 19.30, evenimentul „Mesageri identitari”,  va fi găzduit în Sufrageria Regală a Muzeului Naţional de Artă al României (Calea Victoriei nr. 49 – 53).

Pornind de la o selecţie de tablouri aflate în patrimoniul muzeului, în care sunt reprezentate personaje care poartă costume tradiţionale româneşti, Institutul Cultural Român va organiza o serată dedicată simbolisticii veşmintelor naţionale.

Programul serii va include o serie de expozeuri susţinute de specialiştii în arte vizuale: dr. Anne Théry, specialist de la Muzeul Matisse, prof. univ. dr. Doina Işfănoni, prof. univ. dr Adina Nanu, preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, directorul Muzeului Naţional de Artă,Călin Stegerean.

Va urma un minirecital de lieduri folclorice în interpretarea Ioanei Ardelean – voce, acompaniată de profesorul Aurel Mustăţea – pian.

E.S. Ambasadorul Franţei, Michele Ramis, va participa la eveniment, alături de numeroase personalităţi din lumea diplomatică şi culturală, care vor fi invitate să îmbrace elemente din costumul tradiţional românesc şi din costumul tradiţional din ţările lor de origine. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite