Arte în Bucureşti: cupluri, companioni, familii în artele plastice din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mobius” se numără printre galeriile care participă la „Arte în Bucureşti”
„Mobius” se numără printre galeriile care participă la „Arte în Bucureşti”

„Arte în Bucureşti”, eveniment organizat între 6 şi 19 decembrie, de Uniunea Artiştilor Plastici din România şi susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti prin Expo Arte, va prezenta în luna decembrie o selecţie de lucrări din creaţia a peste 50 de artişti bucureşteni. Curatorul ediţiei din acest an este Călin Stegerean, critic de artă şi manager cultural.

Proiectul „Arte în Bucureşti” este o iniţiativă menită să faciliteze accesul la cultură şi să valorifice creaţia artistică produsă în Capitală. 

Creaţiile unor familii de artişti, cupluri sau companioni în artă pe simeze 

Tema expoziţiei din cadrul Arte în Bucureşti 2018 a fost inspirată de amplele dezbateri care au animat societatea românească în această toamnă pe tema familiei şi a cuplului. „Astfel, expoziţia prezintă pentru prima dată publicului creaţiile artistice realizate de cupluri de artişti, împreună sau individual, cele care au rezultat ca urmare a unor afinităţi personale sau acelea care provin din familii de artişti, întinse uneori pe mai multe generaţii. Deşi la selecţia lucrărilor s-a avut în vederea cea mai înaltă calitate artistică, aceasta este o expoziţie în primul rând despre autorii ei”, declară Călin Stegerean, curatorul Arte în Bucureşti 2018.

Lucrările artiştilor vor putea fi văzute la galeriile de artă UNA Galeria (Băiculeşti 29, Combinatul Fondului Plastic) Lavacow (C.A. Rosetti nr. 5) Galateca (C.A. Rosetti 2-4) Orizont (Bulevardul Nicolae Bălcescu 23A) Căminul Artei (Biserica Enei 16) Mobius Gallery - UnSpaţiu (Sfinţii Apostoli 44).

Arte Bucuresti

Inaugurarea acestui eveniment va avea loc pe 6 decembrie, de la ora 16.00, la UNA Galeria, printr-o masă rotundă cu titlul „Amoruri şi genealogii artistice”, la care vor participa criticii şi istoricii de artă Ruxandra Garofeanu, Magda Cârneci, Călin Stegerean şi Ioana Marinescu.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc aici.

Arte în Bucureşti are două mize importante, culturală şi educativă, ţintind să fie un reper în dezvoltarea direcţiilor viitoare culturale. În fiecare an, Arte în Bucureşti a reuşit să aducă arta vizuală mai aproape de publicul larg. Ediţia din 2016 a stat sub semnul generic „In – variabil” şi a centrat resursele de creativitate pe explorarea micro – teritoriilor urbane, rezultate din fragmentarea structurală a oraşului în care trăim. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite