Ce edituri i-au respins manuscrisele lui J.K. Rowling şi de ce: editorii nici nu aveau idee că erau ale ei
0
Celebra scriitoare J.K. Rowling a publicat scrisorile de respingere pe care le-a primit din partea editurilor atunci când a trimis manuscrise semnate cu pseudonim.
Creatoarea personajului Harry Potter, scriitoarea britanică J.K. Rowling, care se semnează şi cu pseudonimul Robert Galbraith, a publicat scrisorile de respingere primite de la editurile Constable and Robinson şi Crème de la Crime, în urma unui manuscris trimis de aceasta şi semnat cu pseudonim. Scriitoarea intenţiona să publice romanul de crime „Chemarea cucului” (n.r. The Cuckoo's Calling) la una din editurile menţionate, dar s-a lovit de răspunsuri negative şi chiar de critici din partea acestora.
Cu toate că primele feedback-uri nu s-au numărat printre cele mai bune ale lui J.K. Rowling, romanul detectiv a ajuns să fie un bestseller poziţionat foarte bine ulterior. Astfel, autoarea s-a decis să publice scrisorile de respingere primite pentru a motiva şi inspira alţi scriitori nepublicaţi încă. Motivul pentru care Rowling a dorit să publice cu pseudonim este acela de a avea libertatea să publice ceea ce scrie fără publicitate sau aşteptări, după succesul fenomenal înregistrat de magica serie Harry Potter.
În timp ce Crème de la Crime a refuzat-o scurt şi la obiect, scriindu-i că nu mai putea accepta noi aplicaţii în acel moment, editura Constable and Robinson i-a explicat autoarei că nu putea publica romanul deoarece acesta ar fi reprezentat un eşec din punct de vedere financiar pentru editură. Corespondenţa cu editura Constable and Robinson mai relevă şi un ghid detaliat despre cum ar putea faimoasa autoare să lucreze pentru a atinge succesul în viitor.
În poate cea mai amuzantă parte a scrisorii, editorul o sfătuieşte pe autoare să urmeze cursuri de redactare şi să nu facă public finalul în manuscriptul-sumar pe care îl trimitea editurilor.


FOTO dailymail.co.uk