Un castel din România a fost inclus pe lista celor mai impresionante 14 castele din Europa
0
Cum nu ne putem petrece întreaga vacanţă vizitând sau dormind în chiar fiecare castel din Europa, iată care sunt cele mai spectaculoase 14 locaţii de acest gen de pe bătrânul continent.
Potrivit site-ului thrillist.com, lista celor mai impresionante castele şi palate include 14 astfel de clădiri medievale, printre care şi cel atribuit de străini contelui Dracula. Este vorba despre castelul Bran, locul a numeroase legende, unde s-au realizat atât filmări pentru producţii artistice, cât şi documentare legate de domnitorul Vlad Ţepeş.
Mănăstirea de pe muntele Saint-Michel din Normandia, Franţa
Franţa este gazda uneia dintre „minunile Occidentului”, după cum a fost supranumit Le Mont Saint-Michel, o stâncă din granit de 78 de metri înălţime, care se află în Golful Saint-Malo din Marea Mânecii.
Stânca este ocupată de un sat şi de o mânăstire fortificată, care a servit drept închisoare în timpul Revoluţiei Franceze. În prezent, edificiul reprezintă unul dintre cele mai recognoscibile puncte de atracţie ale Franţei.

FOTO brittanytourism.com
Castelul Bran, România
Castelul Bran a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru romanul lui Bram Stoker, însă Vlad Ţepeş a petrecut doar o scurtă perioadă de timp acolo, după cum precizează site-ul Thrillist. Dincolo de povestea locului, castelul este o cetate medievală cu o istorie interesantă, pe care turiştii o pot descoperi în timpul tururilor organizate prin tunelurile secrete şi încăperile întunecate.

FOTO bran-castle.com
Palatul Naţional Pena din Sintra, Portugalia
Suspendat pe un deal, acest romantic palat portughez poate fi văzut chiar şi din Lisabona într-o zi însorită. Cu toate acestea, merită să parcurgeţi cei 30 de kilometri dacă plecaţi din capitală, pentru a-i explora grădinile luxuriante şi zidurile vibrante.

FOTO cultural.bzi.ro
Castelul Hohenzollern, Germania
La propriu un castel printre nori, castelul Hohenzollern se află pe un munte de 841,5 metri înălţime, care face parte din Alpii Şvabi. Ridicat în secolul al XI-lea, turnurile sale maiestuoase au fost reconstruite de două ori, prima dată după ce au fost distruse într-un asediu care a durat zece luni, iar mai târziu ca urmare a condiţiei precare în care ajunsese. Odată casa împăraţilor, Hohenzollern este acum o atracţie turistică majoră în Germania de Sud.

FOTO travel.descopera.ro
Castelul Hohenwerfen din Werfen, Austria
Situat pe o stâncă, cu o vechime de 950 de ani, aţi putea crede că Hohenwerfen stă să cadă, dar această cetate redutabilă, una dintre cele mai bine prezervate din Europa, este la fel de puternică. De-a lungul secolelor, aceasta a supravieţuit nenumăratelor atacuri, iar o dată a servit chiar si ca închisoare pentru nobilime.

FOTO austria.ro
Castelul Carreg Cennen din Trapp, Wales
Castell Carreg Cennen înseamnă „castelul de pe stâncă”, iar în zonă se regăsesc mai multe castele pe metru pătrat decât oriunde în lume. Deşi este singurul care se află în ruine, Carreg Cennen este considerat a fi cel mai frumos datorită priveliştii unice pe care acesta o oferă.

FOTO thrillist.com/Flickr/James Stringer
Castelul Neuschwanstein din Schwangau, Germania
Coroana castelelor europene ar trebui să aparţină, potrivit site-ului thrillist.com, castelului Neuschwanstein, care aduce peste un milion de vizitatori anual, fiind cel mai fotografiat palat din lume. În ciuda arhitecturii sale neobişnuite şi se basm care l-a inspirat pe Walt Disney, povestea castelului Neuschwanstein ascunde un secret întunecat. Acesta a fost construit în 1869 ca o ascunzătoare a Nebunului Rege Ludwig, a cărui moarte este în continuare un mister.

FOTO morisca.ro
Castelul Guedelon din Burgundia, Franţa
Castelul Guedelon este singurul castel de pe această listă care nu este vechi - în fapt, acesta nu este nici măcar finalizat. Construcţia sa a început în anul 1997 şi este un proiect cu o premiză simplă: utilizarea tehnicilor şi a tehnologiei din secolul al XIII-lea pentru construirea unui castel de la zero.

FOTO wikipedia.org
Castelul Predjama din Predjama, Slovenia
Castelul Predjama este construit într-o peşteră, aşa că aşteptaţi-vă la multe celule şi tuneluri subterane. Castelul Predjama are şi un trecut sângeros - un baron hoţ a petrecut acolo un an, sub asediu, înainte de a muri ca urmare a unei trădări.

FOTO ghiduri-turistice.info
Palatul Versailles, Franţa
Versailles este cunoscut ca fiind cel mai întins domeniu regal al lumii, măsurând 78.000 de m². De la epica Sală a Oglinzilor până la Capela Regală, Versailles în mod cert este cireaşa de pe tort ( regina Maria Antoaneta este cunoscută şi pentru micul ei dejun care era alcătuit din tort şi ciocolata caldă - n.r.) atunci când vine vorba despre opulenţă.

FOTO christiantour.ro
Castelul Coca din Segovia, Spania
La o distanţă de 90 de minute de Madrid puteţi vizita un superb colos din cărămidă roşie cunoscut sub denumirea de Castelul Coca. Cu excepţia faptului că şanţul care împrejmuieşte castelul zace fără apă în prezent, fortăreaţa arată la fel cum arăta în urmă cu sute de ani, pe vremea când împăratul roman Theodosius a fost adus pe lume acolo.

FOTO tuktuk.ro
Castelul Windsor, Anglia
Castelul Windsor Castle este cel mai vechi şi cel mai mare castel din lume care este încă locuit. Când regina este acasă, acest lucru este semnalat printr-un steag ridicat dintr-unul din turnurile castelului.

FOTO wikipedia.org
Castelul din Praga, Republica Cehă
De mărimea a şapte terenuri de fotbal, Castelul din Praga este considerat a fi cel mai mare castel din lume încă din timpuri străvechi. Vizitarea castelului poate fi dificilă şi confuză, dacă luăm în calcul labirintul acestuia de biserici, grădini şi alei. Presupunând că nu v-aţi pierdut, ar fi bine să nu rataţi Catedrala Sfântul Vitus şi mormântul Sfântului John din Nepomuk, o criptă enormă din argint masiv.

FOTO thrillist.com/TTStudio/Shutterstock
Castelul Ksiaz din Walbrzych, Polonia
Acest încântător castel polonez a intrat în atenţia presei internaţionale recent după apariţia zvonurilor referitoare la descoperirea unui tren nazist plin cu aur, ascuns în castel. Al treilea Reich a ocupat Ksiaz în anul 1944, cu planul de a-l transforma în casa lui Hitler, se presupune. Motiv pentru care vânătorii de comori îi dau târcoale, în căutarea averilor ascunse. Ksiaz este de asemenea o atracţie turistică populară, cunoscută pentru stilul arhitectural eclectic şi pentru vegetaţia din împrejurimi.

FOTO turismistoric.ro