Paradisuri tropicale. Cinci insule din Caraibe neatinse de turismul de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care aleg ca destinaţie de călătorie Marea Caraibelor vizitează de obicei Jamaica sau Bahamas, insule care sunt foarte cunoscute şi prezente în aproape toate ofertele agenţiilor de turism.

Există însă şi ale insule, din totalul celor 700 din regiune, care merită văzute. Acestea sunt la fel de pitoreşti ca „surorile” lor celebre, dar mult mai liniştite, oferind ocazia unui concediu relaxant, odihnitor. Publicaţia Business Insider prezintă cinci insule din Caraibe care pot fi considerate un adevărat paradis tropical.

1. Insula Dominica

Este o insulă care face parte din arhipelagul Antilelor Mici, încă neatinsă de agitaţia turismului de masă. Deşi este redusă ca dimeniuni, cei care vin aici se vor bucura de o frumuseţe sălbatică foarte variată. Călătorii vor întâlni o pădure tropicală, Lacul care Fierbe - al doilea izvor termal din lume ca mărime - numeroase cascade, vulcani, recife de corali, Parcul Naţional Cabrits şi desigur plaje superbe, cu nisip alb sau negru.

image

Există multe hoteluri pe insule, dar cel mai interesant este un complex tip boutique, numit „Secret Bay”. Cuprinde 6 vile de lux şi bungalouri situate pe o stâncă, deasupra mării. Şi gurmanzii vor fi încântaţi de un sejur în Dominica. Bucătăria locală este destul de condimentată, având influenţe creole şi britanice.

2. Insula Montserrat

Numită şi Insula de Smalard, Montserrat este destinaţia ideală pentru drumeţii, scufundări şi pentru fotografierea păsărilor. Are foarte multe plaje şi stânci înalte, care oferă o panoramă impresionantă, dar şi numeroase insuliţe de coastă.

Printre hotelurile mai selecte se numără Olveston House, care a găzduit în trecut vedete precum Elton John sau Eric Clapton. Este un han liniştit, cu doar 6 camere, situat într-o grădină tropicală, cu vedere la vulcanul Soufriere Hills. Bucătăria locală are multe influenţe irlandeze, iar cele mai bune localuri sunt Watermelon Cottage şi Pont’s Beach View.

3. Saint Kitts

Numită şi Insula Sfântul Christopher, este un adevărat paradis exotic. Insuliţa are păduri tropicale, cu o faună foarte bogată, recife de corali pline de peşti rari, totul fiind cât se poate de sălbatic, neatins de turişti. Un sfert din insulă este declarat Parc Naţional, fiind regiune protejată prin lege. Cei care vin pe insula Saint Kitts pot să înoate alături de delfini, se pot relaxa la plajă sau pot face drumeţii prin Valea Pădurilor Tropicale Gigantice.

image

Cel mai frumos hotel este „Belle Mont Farm” de la Kittitian Hill, care este un coplex tip boutique. Cuprinde 84 de căsuţe, 12 vile cu 3 şi 4 dormitoare şi 7 ferme cu câte 4 dormitoare fiecare. Mâncarea este bazată pe fructe de mare, peşte şi diferite specialităţi marine, dar nici iubitorii de fripturi nu vor fi dezamăgiţi.

4. Insula Martinica

Influenţa europeană, în special cea francează, este evidentă pe această insulă, atât în bucătăria locală, cât şi în dialect, stil de viaţă şi cultură. Insula are o vegetaţie tropicală abundentă, cascade, munţi, păduri tropicale şi golfuri pitoreşti. Plajele au un nisip alb, splendid, iar apa este albastră, plină de recife de corali.

Insula este locul perfect de vacanţă pentru cei care vor să navigheze cu barca, să facă surfing sau să călărească pe plajă. Hotelul recomandat de experţi este „Bakoua”, o fostă casă colonială, care a fost transformată şi are acum camere de închiriat.

image

Specialităţile locale combină perfect bucătăria exotică şi cea franceză. Cei care ajung aici nu trebuie să rateze crema de zahăr ars cu fructul pasiunii, homar la grătar cu papaya sau paste cu guava.

5. Guadeloupe

La fel ca Martinica, Guadeloupe are o influenţă franceză foarte puternică. Insula este formată din două părţi: Basse-Terre şi Grande-Terra, care sunt legate între ele prin poduri.

Este o destinaţie recomandată în special amatorilor de scufundări sau de snorkeling. După ce a fost promovată de faimosul explorator marin Jacques Cousteau, care o considera cel mai bun loc din lume pentru scufundări, regiunea numită acum Reserve Cousteau este declarată part natural subacvatic.

Perioada cea mai interesantă pentru un sejur aici este în luna august, când are loc Fete des Cuisinieres. Este o sărbătoare în care femeie se îmbrăca după moda creolă şi merg pe străzi cărând multe coşuri cu alimente, care vor fi sfinţite la biserică.

Pentru cazare sunt disponibile case în stil creol, căsuţe în copaci sau pe malul apei. Un loc inedit este „Tendacayou Ecolodge”, unde căsuţele sunt făcute din lemn de bambus. Guadeloupe este o destinaţie recomandată celor care vor să înoate, să facă drumeţii sau să admire natura.

Un meniu tradiţional creol poate fi comandat la „Chez Jeanne: La Table Creole”, dar aici indicată rezervarea din timp a unei mese.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite