Bunele maniere în utilizarea telefonului mobil: tonul vocii, un element important

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul bunelor maniere în folosirea telefonului mobil în public presupune respectarea unor reguli nescrise. Ţine cont de câteva sfaturi atunci când foloseşti telefonul mobil în public.

Vorbitul la telefon rămâne o chestiune privată chiar şi in era telefoanelor mobile, când aproape toată lumea are un astfel de dispozitiv. Aminteşte-ţi de importanţa vechilor cabine telefonice şi evită vorbitul la telefon acolo unde deranjezi liniştea sau concentrarea altor oameni, scrie msn.com

Nu folosi telefonul în timpul mesei

Este evident că folosirea telefonului în timpul mesei este un gest nepoliticos, însă amintiţi-vă de acest lucru şi când sunteţi cu prietenii sau cu partenerul de viaţă, nu doar atunci când aveţi aproape oameni importanţi. „În cazul în care vă sună telefonul şi trebuie neapărat să răspundeţi, scuzaţi-vă şi explicaţi-le celor care vă însoţesc că este vorba de o afacere importantă sau copilul este singur acasă şi vă faceţi griji, în caz contrat, ignoraţi apelul“, explică Brett Graff, expert în educaţie.

Închide telefonul când îţi achiţi cumpărăturile

Doar pentru că nu-l cunoşti pe casier, nu înseamnă că trebuie să îl obligi să-ţi asculte conversaţia. Cu excepţia cazului în care este o urgenţă, este pur şi simplu nepoliticos să vorbeşti la telefon în acel moment.

Când ai o conversaţie telefonică niciodată nu vorbi prea tare

În cazul în care partenerul de discuţie nu vă aude, poate ar trebui să îl sunaţi mai târziu. Atunci când vorbiţi în public, încercaţi să nu ridicaţi vocea. Nimeni altcineva nu trebuie să fie martor la discuţiile pe care le aveţi.

Niciodată nu vorbi la telefon în timp ce conduci

Motivul existenţei acestei reguli este evident. Multe state ale lumii au interzis acest lucru prin legislaţia rutieră. Aşa că reţine că nu este în regulă să vorbeşti la telefon sau să trimiţi mesaje în timp ce conduci.

Nu trimiteţi mesaje în timpul întâlnirilor

Pe lângă faptul că nu este deloc de bun simţ să trimiţi mesaje în timpul şedinţelor, cu siguranţă nu ţi-ai dori ca şeful tău să vadă că faci acest lucru în loc să fii atent la ce se discută. Pe de altă parte, dacă eşti managerul firmei, cu siguranţă nu doreşti să oferi un exemplu negativ anagajaţilor.

Închide telefonul în locuri precum biserici, temple sau teatre

Nu există nicio excepţie de la această regulă. Există anumite locuri în care telefoanele mobile trebuie să fie închise fără doar şi poate. Şi nu uitaţi, verificatul telefonului şi crearea unei lumini deranjante într-un loc întunecat, cum ar fi teatrul, este un gest nepoliticos.

Nu vorbi la telefon într-o sală de aşteptare

Camerele de aşteptare pot fi aglomerate şi zgomotoase, deloc potrivite pentru un apel telefonic. Dacă trebuie să vorbeşti la telefon, încearcă să mergi într-o altă încăpere, astfel încât să nu deranjezi nici persoanele din încăpere, nici partenerul de discuţie.

Evită folosirea telefonului mobil în mijloacele de transport în comun

În mijloacele de transport în comun, oamenii sunt grăbiţi şi epuizaţi, aşa că nu îi mai supune la un stres în plus, obligându-i să-ţi asculte conversaţia cu mama, fratele sau colega de serviciu. Încearcă să fii politicos şi să păstrezi liniştea atunci când călătoreşti.

Nu folosi telefonul în timpul unei conversaţii

Telefoanele mobile pot distruge relaţiile interpersonale. Nu ar trebui să verifici telefonul în timpul unei conversaţii, cu atât mai puţin să trimiţi mesaje sau să răspunzi la apeluri. Pune-te în locul partenerului de discuţie şi imaginează-ţi cum ai reacţiona dacă în timp ce vorbeşti, persoana din faţa ta are altă preocupare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite