Gastronomie de sezon: cum prepară un cunoscut bucătar burrata proaspătă cu rucola și roșii

0
Publicat:

Un preparat rapid, special pentru zilele caniculare este și burrata proaspătă cu rucola și roșii. Secretul acestei rețete simple ne este oferit de către bucătarul arădean Raul Vidican.

Burrata este un preparat de sezon FOTO Raul Vidican
Burrata este un preparat de sezon FOTO Raul Vidican

Aceste ne spune că este o rețetă de sezon foarte gustoasă, iar pentru prepararea ei avem nevoie de mai multe ingrediente:

- 1 bucată de burrata proaspătă

- 2-3 roșii coapte, tăiate felii

- O mână de rucola proaspătă

- 2 linguri de sos pesto

- 1 lingură de ulei de măsline extra virgin

- Sare și piper după gust

Modul de preparare

1. Începe prin a pregăti ingredientele: spală roșiile și rucola, iar apoi taie roșiile felii și rupe frunzele de rucola în bucăți mai mici.

2. Așează feliile de roșii pe o farfurie mare sau pe un platou, creând un strat uniform.

3. În mijlocul roșiilor, amplasează cu grijă burrata proaspătă. Poți tăia burrata în jumătate dacă dorești să o împărți în porții mai mici.

4. Presară rucola peste roșii și burrata.

5. Într-un bol mic, amestecă sosul pesto cu uleiul de măsline. Poți ajusta cantitatea de pesto în funcție de preferințele tale.

6. Toarnă amestecul de pesto și ulei de măsline peste burrata, roșii și rucola. Asigură-te că acoperi toate ingredientele cu sosul aromatic.

7. Condimentează cu sare și piper după gust.

8. Servește imediat și bucură-te de această combinație delicioasă de brânză moale, roșii zemoase și aroma fresh a pesto-ului.

Aceasta este o rețetă simplă și savuroasă pentru o burrata cu roșii proaspete și rucola cu pesto”, spune celebrul bucătar arădean Raul Vidican. 

Raul Vidican și-a descoperit pasiunea pentru gătit în jurul vârstei de 17 ani, moment în care şi-a dat seama că meseria aceasta este tot ceea ce îşi doreşte din punct de vedere profesional. Iar de atunci nu a mai păsăsit bucătăria. Ba mai mult și-a deschis propirul restaurant pe care la denumit: Rădăcini.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite