Joi, 4 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri Primăria București 2025
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 26
Diferenţele dintre somonul sălbatic şi cel de crescătorie. De ce trebuie evitat al doilea
Somonul este considerat unul dintre cei mai buni şi hrănitori peşti, recomandat în multe diete. Este bogat în acizi graşi Omega-3, aminoacizi esenţiali şi proteine, fiind o sursă importantă de grăsimi sănătoase. Pare alimentul ideal şi chiar este, da...
Bucătărie
12 feb. 2021
Capcanele ascunse din mâncărurile congelate: cu cât gustul e mai bun, cu atât conţin mai mult monoglutamat de sodiu
Cu excepţia celor cu-adevăraţi gurmanzi, prea puţini oameni mai petrec astăzi timp în bucătărie pentru a pregăti masa. Livrarea la domiciliu este noul trend, iar dacă, totuşi, cineva este pus în situaţia de a găti, mâncare congelată pare să fie soluţ...
Bucătărie
07 feb. 2021
Ce să nu încălzeşti niciodată la cuptorul cu microunde
Dacă eviţi să introduci în cuptorul cu microunde recipiente de plastic, metal sau folie de aluminiu, trebuie să ştii şi ce alimente pot deveni toxice atunci când sunt reîncălzite în cuptorul cu microunde.
Bucătărie
05 feb. 2021
Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit reţeta secretă de şniţele: „Dacă o brevetam, milionar eram azi”
Cătălin Scărlătescu şi-a făcut publică reţeta secretă pentru şniţele de pui, despre care glumeşte spunând că l-ar fi făcut milionar dacă se gândea să o breveteze....
Bucătărie
04 feb. 2021
Casa Capşa: emblema Bucureştiului interbelic şi locul unde s-a născut prăjitura Joffre, desertul care i-a cucerit pe francezi
Patiserii francezi au inventat de-a lungul timpului toate acele deserturi clasice pe care azi le considerăm universale, de la savarină la ecler, de la macarons la crema de zahăr ars. Chiar dacă gastronomia noastră include, mai degrabă, deserturi nepr...
Bucătărie
31 ian. 2021
Diferenţa dintre cartofii clasici şi cei dulci. Care sunt mai sănătoşi
Conţin cartofii dulci mai multe vitamine şi minerale? Sunt de preferat atunci când ne dorim să slăbim ori să ne menţinem greutatea? Iată ce spune nutriţionistul....
Bucătărie
26 ian. 2021
Chiftluţele suedeze sunt, de fapt, turceşti. Regele Carol al XII-lea al Suediei le-a descoperit pe teritoriul Moldovei de azi
Chifteluţele suedeze nu mai sunt de multă vreme un fel tradiţional al acestei ţări. Popularizat de un mare retailer de mobilă în restaurantele sale, acest preparat este savurat peste tot în lume, cu sau fără celebrul, la rându-i, gem de merişoare.
Bucătărie
21 ian. 2021
FOTO Cele mai extravagante torturi din lume: artă comestibilă de milioane de dolari
Ai văzut vreodată un tort spectaculos, o comoară comestibilă în adevăratul sens al cuvântului? În lume, există pasionaţi de dulciuri care vor să-şi ducă arta până la cel mai înalt nivel: şi la propriu, şi la figurat!
Bucătărie
18 ian. 2021
Test de cultură generală: Mare brânză
Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.
Bucătărie
16 ian. 2021
Aurul comestibil este, de fapt, un E. Ce se întâmplă când îl mănânci
Există o mulţime de motive pentru care oamenii iubesc aurul. Odinioară, bijuteriile confecţionate din acest metal preţios ofereau un anumit statut, astăzi este absolut banal să porţi aceste podoabe. Nu acelaşi lucru se poate spune despre mâncarea, de...
Bucătărie
16 ian. 2021
Cum prepari omleta perfectă. Reţeta celebrei şcoli Cordon Bleu din Paris
Omleta este unul dintre preparatele cel mai uşor de făcut, dar şi cel mai uşor de ratat. De altfel, odinioară era o probă ce demonstra abilităţile unui bucătar. În vremurile moderne, în care tehnologia face mare parte din treaba unui chef, o simplă o...
Bucătărie
15 ian. 2021
Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cartofi în fiecare zi?
Cartofii sunt leguma preferată a tuturor şi nici nu e de mirare, la cât sunt de gustoşi şi de versatili. Pot fi consumaţi oricând, la micul dejun, la mesele principale, ca gustare, ca garnitură sau ca fel principal. Ba chiar şi în deserturi delicioas...
Bucătărie
13 ian. 2021
Plăcintă cu macaroane şi carne, după o reţeta Sandei Marin - autoarea celei mai longevive cărţi de bucate din România
Sanda Marin a fost cea care a reuşit să dea multor generaţii gustul mâncării de acasă prin reţetele care stau scrise în celebra sa carte de bucate....
Bucătărie
12 ian. 2021
Reţeta Andreei Marin pentru pâine care nu îngraşă. Care sunt paşii
Andreea Marin a publicat pe pagina sa de Facebook o reţeţă pentru pâine care nu îngraşă. Este vorba despre o reţetă foarte rapidă şi care nu foloseşte făina de grâu, dar conţine ouă. Vedeta TV spune că ţine o dietă care conţine şi această pâine şi le...
Bucătărie
09 ian. 2021
Cum să prepari rapid nuggets de peşte sau pui
Fie că preferi gustul cărnii de pui sau peşte, reţeta de nuggets la cuptor te va ajuta să diversifici meniul după sărbători....
Bucătărie
07 ian. 2021
Sfaturi de gătit de la „mama bucătăriei româneşti“. Trucurile Sandei Marin pentru o mâncare excelentă
Chiar şi în era reţetelor video de pe YouTube şi a blogurilor, cartea de bucate a Sandei Marin rămâne un etalon pentru bucătăria românească. Volumul publicat pentru prima oară în 1936 a fost zeci de ani o sursă de insipraţie pentru gospodinele din Ro...
Bucătărie
30 dec. 2020
Trucuri pentru cea mai bună şi aerată salată de icre. Ce trebuie să faci chiar la început ca să nu se taie
Tradiţia spune că de Revelion trebuie să mâncăm peşte, pentru a avea prosperitate în noul an şi pentru a „înota“ printre necazuri aşa cum înoată peştele în apă. Dincolo de tradiţie şi de superstiţii, din punct de vedere nutriţional, carnea de peşte e...
Bucătărie
29 dec. 2020
Superstiţii culinare la masa de Revelion: ce mâncăruri simbolizează banii şi aduc prosperitate FOTO
Peste tot în lume, mâncărurile au o încărcătură simbolică de Sărbători, Fie că este Paşte, Crăciun sau Anul Nou, tradiţia spune că e bine să consumăm anumite alimente şi preparate pentru a avea parte de prosperitate şi sănătate.
Bucătărie
28 dec. 2020
Interviu
INTERVIU Joseph Hadad, chef bucătar: „Gătisem pentru Bill Clinton, iar la Bucureşti mi se cerea o ceafă bine făcută“
Joseph Hadad, chef bucătar şi proprietarul a trei restaurante din Bucureşti, vorbeşte despre experienţa în marile restaurante din Israel şi despre începutul unei noi ere în bucătăria bucureşteană, de la jumătatea anilor ’90, la reformarea căreia a pu...
Bucătărie
26 dec. 2020
O altfel de masă de Crăciun: patru reţete gustoase şi rapide
Când vine vorba de Crăciun, printre primele lucruri la care ne gândim sunt bunătăţile pe care le vom pune pe masă. Pentru a petrece mai puţin timp în bucătărie şi mai mult în jurul bradului, vă propunem un meniu rapid, dar în acelaşi timp arătos şi d...
Bucătărie
24 dec. 2020
Ce poţi face cu resturile de la masa de Crăciun. Ce este ciorba pentru mahmureală şi cum poate fi utilizat cozonacul
De multe ori, pentru mesele de Sărbători se prepară cantităţi impresionante de mâncare, iar o mulţime de preparate rămân neterminate. Iar cum un vechi proverb spune că ciorba reîncălzită nu mai are gust, o idee ar fi să retransformi resturile total ...
Bucătărie
23 dec. 2020
Masa de Crăciun în lume. Ce se mănâncă în fiecare ţară şi ce semnificaţie au preparatele
Crăciunul este o sărbătoare petrecută în familie, iar familiile se reunesc în această zi în jurul unei mese bogate. Peste tot în lume există tradiţii şi obiceiuri, multe dintre ele legate de mâncare.
Bucătărie
23 dec. 2020
Cozonac Babka îmbăiat în sirop de coniac, cu gust intens de ciocolată şi unt
Cozonac Babka sau cozonac european, aşa cum mai este numit, este deosebit de fin, cu gust intens de ciocolata si de unt.
Bucătărie
23 dec. 2020
10 lucruri care să nu-ţi lipsească din bucătărie, de la prize până la electrocasnice
Inovaţiile tehnologice dintr-o bucătărie modernă simplifică masiv sarcinile casnice. Încă nu s-au inventat roboţii care să se plimbe de la frigider la aragaz şi să prepare o ciorbă ca la mama acasă, dar direcţia automatizării aceasta este. De la maşi...
Bucătărie
22 dec. 2020
„Porcăriile“ românilor: cum se prepară caltaboşul, toba, lebărul şi sângeretele
Chiar dacă astăzi cei mai mulţi preferă să le cumpere din magazine sau de la producători, nu cu mult imp în urmă aceste preparate se făceau aproape în orice gospodărie. Fiecare are un specific şi o reţetă în funcţie de zona din care provine.
Bucătărie
21 dec. 2020
Marinarea, secretul fripturii perfecte. Cum se marinează fiecare tip de carne şi ce condimente se folosesc
Friptura este nelipsită de pe mesele de Sărbători, fie că e de porc, pui, curcan sau vită. Secretul unei fripturi fragede şi suculente constă în marinarea cărnii. Acest procedeu era folosit în trecut şi pentru conservare, dar astăzi are rolul de a fr...
Bucătărie
18 dec. 2020
6 bloggeri culinari ne-au dat 6 reţete gustoase şi excentrice pentru masa de Crăciun
În 2020, din cauza pandemiei de COVID-19 petrecem sărbătorile într-un cadru mai restrâns, şi poate asta este o şansă să încercăm lucruri noi, de la decoraţiuni până la reţete de Crăciun. Am făcut o listă cu reţete gustoase şi puţin exotice, pentru ca...
Bucătărie
17 dec. 2020
Cum să faci maioneza perfectă pentru salata de boeuf, conform metodei folosite de Jamie Oliver
Maioneza este unul dintre ingredientele principale pentru o salată de boeuf delicioasă. Pentru ca aceasta să aibă consistenţa perfectă, celebrul bucătar Jamie Oliver foloseşte două tipuri de ulei....
Bucătărie
17 dec. 2020
Trucuri pentru a prepara slănina porcului. Ce bucăţi alegi pentru jumări crocante, untură şi şuncă
Slănina de porc este la fel importantă precum carnea animalului. Fie că e folosită pentru a prepara şuncă, jumări, kaizer sau untură, fie că intră în componenţa cârnaţilor sau a sarmalelor, este unul dintre cele mai consumate alimente în această peri...
Bucătărie
17 dec. 2020
Cozonac fără frământare, după sfaturile şi reţeta Jamilei Cuisine
Geanina Staicu Avram, adică Jamila Cuisine, cea mai apreciată şi urmărită vloggeriţă culinară din România, explică pas cu pas cum se face cozonacul fără frământare.
Bucătărie
16 dec. 2020
Trucuri rapide pentru a frăgezi carnea de porc. Ce rol are sarea în acest proces
Sarea are un rol extrem d eimportant de procesul de frăgezire al cărnii, ănsă nu este singurul ingredient care ne poate ajuta să avem o friptură moale şi uşor de consumat.
Bucătărie
16 dec. 2020
Sarmalele, portdrapelul mâncărurilor tradiţionale româneşti. „Repetăm obsesiv că nu le-am inventat. Parcă ne e frică să nu vină otomanii şi să ni le ia înapoi“
Alături de fotbal şi politică, sarmalele stârnesc unele dintre cele aprinse discuţii. Sunt ele sau nu un preparat tradiţional românesc? Adevărul e că sarmalele se fac peste tot în lume, din Japonia până în Argentina şi Iran. Cosmin Dragomir, iniţiato...
Bucătărie
16 dec. 2020
Trucuri pentru cea mai bună piftie: ce carne se pune, cât se fierbe, cum se filtrează lichidul
Piftia e un preparat tradiţional care nu lipseşte de la masa de Crăciun sau de Revelion, însă o întâlnim în gastronomia multor popoare, fie că vorbim de carne, peşte, legume sau ouă în aspic. Deşi se prepară şi din cocoş sau curcan, cea mai populară ...
Bucătărie
15 dec. 2020
← Pagina 25
Pagina 27 →