Ce efecte are consumul de ou fiert pentru organism. Valorile nutriţionale în funcţie de timpul de gătire

0
0
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Ouăle sunt consumate zilnic, fie simple, fie în compoziţia a diferite mâncăruri. Dacă este consumat în cantităţi moderate, oul poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Acestea sunt bogate în vitamine, minerale şi nutrienţi esenţiali, printre care şi acizii graşi Omega-3. Valorile nutriţionale diferă în funcţie de modul şi timpul de gătire. 

Oul fiert moale  

Oul fiert este mult mai sănătos decât cel prăjit.  

Înainte de a pune oul la fiert trebuie să-l laşi aproximativ 20-30 de minute la temperatura camerei. În cazul în care omiţi acest pas, schimbarea bruscă de temperatură poate reduce semnificativ calităţile produsului.

Citeşte continuarea pe Click.ro!

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite