SPECIAL Elisabeta a II-a a Marii Britanii, regina-mecanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Prinţesa Elisabeta s-a născut pe 21 aprilie 1926. Astăzi, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte venerabila vârstă de 90 de ani. Unii o consideră drept „piatra de rezistenţă“ a ţării, alţii o văd drept liantul unităţii, continuităţii şi stabilităţii naţionale. Însă puţini ştiu că Elisabeta a II-a a reparat motoare, a schimbat roţi şi are o adevărată pasiune pentru automobile.

Într-o scrisoare redactată în 1947, cu numai câteva luni înainte de nunta sa cu Printul Philip, Regina a povestit cum l-a cunoscut, în 1939, pe alesul său şi a recunoscut, de exemplu, ca îi plăcea să danseze în cluburi şi să se plimbe prin Londra la volanul MG-ului său sport. De asemenea, potrivit Daily Telegraph, Elisabeta ar fi fost surprinsă de mai multe ori în timp ce Philip o plimba cu mşina lui sport. “Lui Philip îi place să conducă cu viteza. Are MG-ul său, de care este foarte mândru… M-a plimbat de mai multe ori, odată pâna la Londra, şi ne distram de minune. Mi se părea ca stau pe şosea, roţile erau cât un cap de om”, a scris Regina.

Dragostea Prinţesei Elisabeta pentru autovehicule a început în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Făcând parte din “Women’s Auxiliary Technical Service”, aceasta a învăţat să repare motoare, să schimbe roţi sau anvelope şi să conducă ambulante. 

AFLĂ mai multe despre pasiunea Reginei Elisabeta a II-a pentru maşini pe Viteze.ro

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite