Steaua s-a săturat să fie răţuşca cea urâtă din Liga Campionilor: echipa lui „Reghe“ deţine numai recorduri negative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a jucat ani de zile în ligile inferioare din Italia, acum Piovaccari speră să dea lovitură la nivel înalt
După ce a jucat ani de zile în ligile inferioare din Italia, acum Piovaccari speră să dea lovitură la nivel înalt

Schalke – Steaua (miercuri, ora 21.45, Digi Sport 1, Dolce Sport 1) ar trebui să fie primul pas spre o performanţă unică pentru un club din Liga I: accederea în primăvara Ligii.

Steaua revine, miercuri, în grupele Ligii Campionilor, de unde a lipsit în ultimele cinci sezoane. Echipa antrenată acum de Laurenţiu Reghecampf moşteneşte un palmares deloc măgulitor în această competiţie, iar în tabelul contraperformanţelor pe primul loc e faptul că Steaua n-a reuşit niciodată să se califice din grupe în primăvara Ligii. E un record pentru toată Europa, la polul opus a ceea ce a reuşit Real Madrid, care din 18 prezenţe în Ligă, de 18 ori s-a calificat mai departe. 

Bilanţul negativ n-are însă legătură cu actualul lot al echipei, deoarece niciun fotbalist aflat acum sub comanda lui „Reghe“ n-a jucat pentru Steaua în Ligă. Singurii fotbalişti care au mai jucat la un asemenea nivel sunt Cornel Râpă, cu Oţelul, şi Pantelis Kapetanos, cu CFR Cluj.

I-au învins pe nemţi o singură dată

Meciul Stelei de la Schalke e o ocazie pentru roş-albaştri şi de a îndrepta bilanţul dezastruos în confruntările cu nemţii. Din cele 16 partide disputate în compania unor formaţii germane, Steaua a învins o singură dată, acum 56 de ani. A fost un 3-1 în faţa Borussiei Dortmund, în decembrie 1957, la Bucureşti. În rest, cele şase remize şi nouă înfrângeri au contribuit şi ele la situaţia echipelor româneşti în confruntările cu cele din Germania: doar 11 victorii în 62 de partide! 

„Nu trebuie să pierdem“

În ciuda acestui bilanţ catastrofal, dar şi a faptului că ultima confruntare a Stelei cu o trupă din Bundesliga s-a încheiat cu o înfrângere la scor, 1-5 cu Stuttgart, în Liga Europa, Tătăruşanu are încredere că echipa se va întoarce cu un rezultat pozitiv din Gelsenkirchen. „Antrenorul ştie foarte bine să ne pregătească atât fizic, cât şi psihic. Ştie foarte bine ce trebuie să facem cu o echipă nemţească şi cred că asta ne va ajuta foarte mult“, a spus portarul.

Un alt stelist, Iasmin Latovlevici, e convins că formaţia din Ghencea nu va pierde în Germania: „<<Reghe>> ştie fotbalul german, a jucat destul timp acolo. Sunt convins că până la ora meciului o să facă Steaua să pună probleme celor de la Schalke. Va fi greu, jucăm în deplasare. Nu trebuie să venim înfrânţi de acolo!“.

Duelul antrenorilor debutanţi

Schalke – Steaua îi va avea în prim-plan pe cei doi antrenori, care debutează la acest nivel. Atât Laurenţiu Reghecampf, cât şi omologul său, Jens Keller, n-au antrenat niciodată în Liga Campionilor. Neamţul e fost jucător mediu în Bundesliga,  coleg cu Ionel Ganea la Stuttgart în sezonul 1999-2000. Keller (42 de ani) a ajuns la prima echipă a lui Schalke, după ce a fost promovat de la formaţia Under 17, unde a avut rezultate foarte bune. Iniţial, a fost numit interimar, dar în mai 2013 i s-a propus un contract pe doi ani, şefii clubului fiind mulţumiţi de evoluţia echipei sub comanda lui.

54.000 de nemţi în tribune

Meciul de miercuri seară se va disputa într-o atmosferă incendiară, în condiţiile în care Schalke vânduse 50.000 de tichete până luni seară şi oficialii clubului erau optimişti că cele 4.000 de bilete rămase se vor termina în cursul zilei de marţi. De altfel, adversara Stelei mizează pe sprijinul publicului pentru a debuta cu o victorie în acest sezon de Ligă. 

„Vom evolua pe teren propriu, iar acesta e un avantaj. Sperăm să pornim cu dreptul în grupe, e foarte important pentru ceea ce vrem să realizăm mai departe“, a declarat antrenorul Keller.

Arbitru cu noroc pentru Steaua

Confruntarea de la Gelsenkirchen va fi condusă la centru de turcul Cuneyt Cakir. Acesta a mai „fluierat“ o partidă europeană a Stelei, în 2009, în preliminariile Ligii Europa, atunci când roş-albaştrii s-au impus cu 3-0 în faţa celor de la Motherwell. 

Totuşi, delegarea turcului nu l-a bucurat pe Mihai Stoica: „Mi-e teamă, e o veste proastă. Tot nişte turci ne-au mai arbitrat când eram la Urziceni, împotriva lui Hamburg, şi au greşit grav. Sper să nu fie cazul acum“.

8,6

milioane de euro e suma minimă pe care o va încasa orice club care va participa în acest sezon al grupelor Ligii Campionilor. 

Ne dorim foarte mult să terminăm pe locul doi în grupă, să ajungem în primăvara europeană. Acum, să vedem dacă vom şi reuşi, dacă vom avea puterea să ajungem acolo. Ciprian Tătăruşanu portar Steaua   Suntem pregătiţi de meciul cu Steaua! Am stat foarte bine din punct de vedere defensiv în partida cu Mainz şi trebuie să reuşim acest lucru şi în Ligă pentru a obţine un rezultat pozitiv. Kevin-Prince Boateng atacant Schalke  

Contraperformanţele Stelei în grupele Ligii Campionilor

*E singura echipă care a jucat de şase ori în grupe şi nu s-a calificat niciodată în primăvara competiţiei.

*Are doar patru victorii în 36 de meciuri disputate.

*În ultimele 17 partide n-a înregistrat niciun succes (4 egaluri şi 13 înfrângeri). E cea mai lungă serie de jocuri fără victorie. Ultimul succes al campioanei datează din 13 septembrie 2006, când Steaua a bătut Dinamo Kiev, 4-1, în deplasare.

*N-a reuşit să înscrie în ultimele trei meciuri, având acum 315 minute fără gol marcat în Ligă. Ultima reuşită a Stelei în Liga Campionilor a fost semnată de Ovidiu Petre, în 2008, în meciul cu Lyon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite