Sorana Cîrstea, traseu infernal la Montreal: Românca are perspectiva unui meci uriaș în turul III

0
Publicat:

Canadian Open e un turneu care implică două orașe, gazda fiind diferită de la un sezon la altul pentru cele două întreceri ATP și WTA. Cum fetele au jucat, anul trecut, la Toronto, acum ele s-au mutat la Montreal pentru această competiție de categoria WTA 1000. Băieții, în schimb, vor evolua la Toronto în turneul lor de categoria Masters 1000.

Sorana Cîrstea va debuta, luni, în turul I de la Canadian Open 2023
Sorana Cîrstea va debuta, luni, în turul I de la Canadian Open 2023

În ultimii ani, România a înregistrat rezultate foarte bune la Canadian Open. Sorana Cîrstea a jucat finala aici, în 2013, pierzând doar în fața Serenei Williams, scor 2-6, 0-6. A urmat o finală pierdută de Halep, cu Bencic, în 2015, 6-7, 7-6, 0-3, scor la care „Simo“, accidentată, a abandonat. Ulterior, constănțeanca s-a revanșat, cucerind trei trofee la Canadian Open, în 2016, 2018 și 2022.

În acest an, Sorana Cîrstea (33 de ani, 32 WTA) e singura noastră reprezentantă pe tablou. Irina Begu (32 de ani, 41 WTA) încă n-a debutat în sezonul de hard, jucând ultima dată pe zgura de la Iași, la finalul lunii iulie. Iar Ana Bogdan (30 de ani, 47 WTA), care a învins-o pe Begu în finala de la Iași, s-a accidentat o săptămână mai târziu, într-un meci cu Clara Burel (61 WTA), tot pe zgură, dar la Lausanne.

Așadar, „Sori“ va ține steagul sus în acest an la Canadian Open. Ea va debuta, luni, pe tablou, cu un meci cu Varvara Gracheva (43 WTA). În caz de victorie, românca se va duela fie cu Potapova (26 WTA), fie cu Muchova (17 WTA). Mai departe, ar urma, cel mai probabil, un meci cu liderul mondial, Iga Swiatek.

Din păcate, pe lângă un traseu dificil care se prefigurează, „Sori“ are și problema ei tradițională: inconsistența! De care părea că a scăpat, atunci când a înregistrat 9 victorii în 11 meciuri, între 9-31 martie, la Indian Wells și Miami. Ulterior însă, Cîrstea a revenit la vechile obiceiuri. Dovadă și faptul că, în ultimele 12 partide, n-a legat mai mult de două victorii la rând. Bilanțul ei: 5 meciuri câștigate, 7 pierdute.

Vestea bună e că, la Montreal, „Sori“ va evolua fără presiunea clasamentului, în condițiile în care, anul trecut, a lipsit de la Canadian Open. Așadar, orice punct câștigat aici acum e un bonus și o poate ajuta să se apropie de Top 20, înainte de ultimul Grand Slam al anului, la US Open (28 august – 10 septembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite