Halep, agonie prelungită: Sport Resolutions, precizare despre cazul de dopaj al Simonei EXCLUSIV

0
Publicat:

Simona Halep va bifa încă un moment dureros, în luna august. Pentru că, în urmăroarele săptămâni, după „topirea“ ultimelor puncte care există în dreptul româncei, vom asista la dispariția ei din clasamentul WTA. În premieră, după 16 ani. Consecințele acestei situații vor fi, din păcate, grave pentru o eventuală revenire a Simonei în tenis.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe data de 29 august 2022. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep a jucat ultimul meci pe data de 29 august 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

În ultimele luni, ceea ce a revoltat opinia publică a fost prelungirea, aproape inexplicabilă, a judecării dosarului Halep. Vorbim despre un caz despre care s-a aflat, în octombrie 2022, și care a avut audierile... pe 28 și 29 iunie 2023! Prin comparație, cazul de dopaj al Mariei Șarapova s-a judecat pe repede înainte, după cum Adevărul a arătat aici.

Din păcate, după aceste audieri din luna iunie, nici verdictul așteptat de la Sport Resolutions n-a venit conform primelor estimări. Pentru că Agenția Națională Antidoping (ANAD) a explicat că putem avea o decizie, după minimum două săptămâni. Dacă acest termen s-ar fi respectat, atunci Halep ar fi trebuit să primească verdictul, undeva la mijlocul lunii iulie.

Pe fondul acestei situații, Adevărul a luat legătura cu Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra, pentru a afla dacă există, totuși, un termen până la care să ne putem aștepta la o decizie în acest caz de dopaj. Din păcate, din răspunsul primit astăzi reiese că nu e nimic clar în acest dosar și că Simona e nevoită să aștepte, în timp ce absența ei din circuit se prelungește.

Iată răspunsul Sport Resolutions pentru Adevărul:

*Fiind un tribunal independent, ne aflăm în imposibilitatea de a comenta orice aspect legat de dosarele noastre, indiferent că procedurile s-au încheiat sau sunt în desfășurare. Adoptăm această abordare în privința tuturor cazurilor care ajung la noi. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem furniza mai multe detalii, în acest moment.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite