Sergiu Buş va juca în patria fotbalului: golgheterul campionatului bulgar merge la o fostă câştigătoare a Cupei Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Buş
Sergiu Buş

Cât timp a evoluat în România, atacantul de 22 de ani a fost legitimat aproape numai la cluburi de mâna a doua. Cariera sa a explodat însă, după ce a bătut palma cu ŢSKA Sofia, iar acum urmează un alt pas înainte.

CFR Cluj l-a avut pe Sergiu Buş în curte, între 2009 şi 2014, însă în această perioadă atacantul a bifat doar 22 de prezenţe şi patru goluri în tricoul formaţiei din Gruia. În rest, a fost împrumutat, rând pe rând, la Unirea Alba Iulia, FCM Târgu-Mureş, Gaz Metan Mediaş şi Corona Braşov.

Din vară, fostul internaţional U-21 a semnat cu ŢSKA Sofia, liderul la zi în prima ligă bulgară, iar cifrele sale sunt impresionante: 19 meciuri, 10 goluri. Devenit cel mai bun marcator din campionatul bulgar, Buş a intrat în atenţia celor de la Sheffield Wednesday, după cum a anunţat Dolce Sport.

După ce va efectua vizita medicală, vârful celor de la ŢSKA Sofia va semna cu ocupanta locului 9 în liga a doua engleză. Sheffield Wednesday va plăti 500.000 de euro pentru acest transfer. Formaţia britanică are patru titluri cucerite în prima ligă, ultimul în 1929-1930. De asemenea, Sheffield Wednesday a luat de trei ori Cupa Angliei (1896, 1907, 1935). Cea mai recentă performanţă a clubului e câştigarea Cupei Ligii Angliei, în 1991.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite