România, „bolnavă“ de sedentarism: Procentul oamenilor care refuză sportul, înfiorător de mare

0
Publicat:

Înainte de pandemia COVID-19, mai puțin de 1 din 10 români considerau că ceea ce îi face fericiți e, în primul rând, sănătatea. În 2022, procentul a crescut la 64%! După doi ani și jumătate de pandemie, aproape 2 din 3 români cred că sănătatea lor fizică și mentală reprezintă cel mai important motiv de fericire! (n.r. - conform studiilor globale realizate de Ipsos în 2019, respectiv 2022).

Sportul înseamnă efort și transpirație, însă asigură și calitatea unei vieți sănătoase.
Sportul înseamnă efort și transpirație, însă asigură și calitatea unei vieți sănătoase.

Cu toate acestea, 80% dintre români nu fac sport niciodată și petrec foarte mult timp stând jos! (n.r. - conform Eurobarometru Special 525 din 2022) Inactivitatea fizică e recunoscută ca fiind una dintre principalele cauze ale diabetului, afecțiunilor cardiovasculare și obezității, bolile cronice ale secolului. Așadar, e din ce în ce mai evidentă nevoia de a educa românii în privința vieții active și de a le oferi soluții pentru practicarea exercițiilor fizice. Vorbim despre soluții care să fie atractive și accesibile.

Același Eurobarometru realizat de Comisia Europeană, anul acesta, arată că românii preferă să facă sport acasă, în proporție de aproape 60%, față de media europeană care e de 37%. Preferința românilor pentru exercițiile fizice practicate la domiciliu are legătură cu obiceiurile formate în timpul restricțiilor de mobilitate din pandemie, dar și cu faptul că numărul românilor care lucrează de acasă sau hybrid e încă foarte mare.

Dimitros Sabalis insistă că sportul, inclusiv cel practicat indoor, poate contribui la sănătate.
Dimitros Sabalis insistă că sportul, inclusiv cel practicat indoor, poate contribui la sănătate.

Românii se adaptează la noua normalitate de după pandemie și conștientizează importanța sănătății, dar au nevoie de mai multe informații, mai multe soluții care să le susțină, în mod real, preocuparea pentru sănătate. Cei mai mulți dintre ei își doresc să facă mișcare, fără să plece de acasă“, a explicat Dimitrios Sabalis, Managing Partner Living Well.

Acesta a identificat și un sport din ce în ce mai popular, care se încadrează în trendul „Home Fitness“. „Technogym încurajează mișcarea în aer liber, însă oferă și alternative indoor. Technogym Ride înseamnă cycling integrat cu tehnologie multimedia de ultimă generație și antrenament neuromuscular personalizat. Pe scurt, vorbim despre o experiență de fitness cu adevărat eficientă și atractivă la domiciliu“, a adăugat Dimitrios Sabalis.

VEZI CUM ARATĂ TECHNOGYM RIDE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite