Rapid: cine sunt cei 13 fotbalişti din “legiunea străină” angajaţi de giuleşteni cu misiunea de a salva echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gemenii Oriol (dreapta), alături de Vasile Niculae Foto Mediafax
Gemenii Oriol (dreapta), alături de Vasile Niculae Foto Mediafax

14 fotbalişti străini, dintre care 13 aduşi în această iarnă, plus Pancu, Daniel Niculae, Bornescu sau Săpunaru, pornesc în misiunea de salvare a Rapidului de la retrogradare.

Giuleştenii s-au întors la o “epocă” marcată de nenumăraţi fotbalişti străini, pe care au mai experimentat-o în urmă cu câţiva ani, pe vremea lui Fathi Taher.
În Italia, perioada de transferuri din iarnă se numeşte “reparazione”, adică are menriea de a cârpi pe ici pe colo punctele nevralgice ale echipei. La Rapid vorbim de o “daună totală”, pentru că s-au înlăturat nu mai puţin de 24 de jucători pentru a face loc altor 16. Dintre aceştia, doar trei sunt români, Daniel Niculae, Săpunaru şi tânărul Andrei Cerlincă, adus din Liga a doua, iar ceilalţi jucători au sosit în Giuleşti din toate zările planetei fotbal, inclusiv din campionate insolite, precum India sau Thailanda.  
După ce s-a tras linie, s-a ajuns la un lot de 22 de jucători, 14 străini şi 8 români. Singurul fotbalist din afara graniţelor ţării care a jucat şi în tur e Rui Miguel, alţi 13 au venit în această iarnă în Giuleşti. Insolvenţa are şi părţile ei bune pentru că te obligă să angajezi doar fotbalişti din spaţiul Uniunii Europene, aşa că la Rapid au sosit fotbalişti cehi, spanioli, olandezi sau portughezi şi, la prima impresie, sunt jucători de un nivel bun pentru Liga I, care pot ridica echipa din subsol.
Gemenii Oriol câştigă cel mai bine
Gemenii Oriol, de exemplu, sau mijlocaşul basc Ariz Lopez Garai, au experienţă în prima divizie din Spania, ceea ce nu e deloc puţin. Alţii, ca Cmovs, Meulens sau Benson au dat cu piciorul în minge în Olanda, tot la echipe din primul eşalon, iar mijlocaşul ceh Gecov a îmbrăcat tricoul echipei engleze Fulham. Cu toţii au semnat contracte valabile până în vară, cu opţiune de prelungire în cazul în care echipa se salvează de la retrogradare, şi vor încasa aproximativ 10.000 de euro pe lună. Gemenii Oriol au depăşit norma, fiind renumeraţi cu 13.000 de euro.
Pustai nu ştie limbi străine
Rămâne de văzut cum va reuşi Cristi Pustai să ansambleze într-o echipă românească aceste “piese” străine. Noul antrenor al Rapidului e profesor de matematică, dar e restant la limbile străine, aşa că a fost nevoit să-şi angajeze un translator, iar în vestiar şi pe teren engleza a devenit limba oficială a giuleştenilor.
Coelho e în probe
În afara celor 14 jucători străini care sunt sub contract cu Rapid, în Giuleşti mai e un mijlocaş portughez în probe. Fost component al naţionalelor de juniori ale Portugaliei, Ricardo Alves Coelho Silva a fost crescut de FC Porto şi a mai jucat la Belenenses şi Portimonense.

Cum a arătat Rapidul în tur
Bornescu – Iacob, Mera, Lung, Tânc – Negru, E. Dică – Martin, Pancu, A. Coman - Ciolacu
Cum va arăta Rapidul în retur
Bornescu – Săpunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol – Gecov, Garai – Meulens, D. Niculae (Pancu), E. Oriol – Benson.

rapid
Sport

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite