Povestea puştiului-minune din nataţia românească, prezent în finală la Rio. A fost la un pas să se înece la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Glinţă
Robert Glinţă

Piteşteanul Robert Glinţă a participat la numai 19 ani în finala de 100 de metri spate, de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În semifinale, el a bătut recordul naţional, şi specialiştii văd în el un viitor campion. De altfel, Robert a fost anul trecut campion mondial la Singapore, iar trecerea la seniori a venit cu rezultate foarte bune. Robert Glinţă a ajuns la înot dintr-o întâmplare. El era practicant de karate, tatăl său fiind instructor de arte marţiale. În întâmplare nefericită i-a determinat pe părinţi să-l ducă la înot. Robert a fost la un pas să se înece la mare, aşa că părinţii l-au dus la bazin, cu intenţia de a-l învăţa să înoate. Copilul a prins foarte repede şi a devenit unul dintre cei mai buni înotători astfel că a decis să schimbe sportul şi să abandoneze karatele, deşi avea perspective şi acolo.

La 11 ani, Robert a câştigat primele medalii la înot şi în timp a devenit din ce în ce mai evident că va fi un sportiv de calibru, cucerind medalie după medalie la competiţiile interne şi internaţionale şi bătând record după record.

Acum se antrenează cu Adrian Gherghel, cel care l-a ajutat să obţină titlul de campion mondial de juniori la 100 m spate şi să se califice la Olimpiadă. 

Înaintea plecării la Rio de Janeiro, Robert Glinţă a acordat un interviu pentru unica.ro în care a dezvăluit o parte dintre secretele sale. " Nu cred că există ingrediente secrete în reţeta succesului. Eu zic că lumea cunoaşte care sunt lucrurile care trebuie făcute pentru obţinerea performanţelor mari. Cei care vor reuşi cu adevărat să le îndeplinească sunt aceia care îşi doresc atât de mult acest lucru încât nimic altceva nu mai contează. Să îţi dedici tot timpul şi energia pe care le ai pentru a-ţi îndeplini obiectivele setate. Să mergi mai departe decât ar merge oricine altcineva. Să munceşti şi să îţi placă să munceşti, ca să fii mai bun decât ai fost ieri. Însă nu toată lumea este dispusă să facă aceste lucruri. Eu am avut noroc cu familia mea, care m-a susţinut întotdeauna şi au avut încredere în deciziile pe care le-am luat. Decizii care s-au dovedit a fi chiar foarte bune", a spus Robert Glinţă.

Programul unui campion

"Mă trezesc la ora 7. Îmi iau micul dejun, iar antrenamentul începe la ora 8 şi durează până la 10-11 (depinde de perioada de pregătire). Al doilea antrenament începe la ora 4 după-amiază şi se termină în jurul orei 6. În total, am 9 antrenamente pe săptămână la bazin. Mănânc mulţi carbohidraţi complecşi, pentru eliberarea treptată a energiei, iar carnea este nelipsită din meniu, pentru o bună sursă de proteine. Suplimentele alimentare pe care le iau sunt cele recomandate de federaţie: aminoacizi, antioxidanţi, vitamine şi hepatoprotectoare", a mai precizat Glinţă pentru sursa citată.

Robert Glinţă s-a clasat pe locul 8 în finala de 100 de metri spate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite