Doroftei a pierdut susţinerea tuturor oamenilor din box: „Pentru el, pălăria de preşedinte al federaţiei e prea mare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atribuţiile preşedintelui Leonard Doroftei au fost preluate de vicepreşedintele Vasile Câtea în urma unei şedinţe tensionate a Biroului Federal. Actualul şef al boxului românesc a pierdut susţinerea celor care l-au votat în funcţie în noiembrie 2012 şi care vor să-i ceară acum demisia.

Şedinţa tensionată de miercuri a Biroului Federal de la box a scos la iveală că federaţia condusă de Leonard Doroftei stă pe un butoi cu pulbere. Nemulţumiţi de modul cum conduce boxul românesc, membrii Biroului Federal nu-l mai vor pe "Moşu" preşedinte şi i-au retras sprijinul acordat la alegerile din noiembrie 2012.

Adrian Lăcătuş, antrenorul lotului naţional de box feminin, crede că "plălăria de preşedinte este prea mare" şi îi sugerează lui Doroftei să-şi dea demisia. Lăcătuş îi reproşează şefului de la FR Box că nu s-a preocupat deloc de soarta pugilistelor românce, care au obţinut 5 medalii la Campionatele Europene de la Bucureşti şi care se află acum în pregătire pentru Campionatul Mondial din Coreea.

EXCLUSIV Leonard Doroftei nu pleacă din fruntea FR Box: „Sunt un preşedinte ales de toţi cei care acum mă sabotează!“

"Fetele nu aveau unde să stea când veneau la lot. Am avut un noroc chior că a venit ministrul Szabo la Lia Manoliu, a aflat de problemă şi a luat măsuri. Datorită ministrului am fost cazaţi la Hotelul Sport. Sunt foarte supărat pe Doroftei, nu l-a interesat lotul feminin, ci doar cel masculin, care n-are performanţe. Nimeni din federaţie nu le-a sunat pe fete după Europene ca să le felicite şi să le întrebe dacă au nevoie de ceva. El n-a vrut să semneze nişte premieri şi nu înţeleg refuzul său faţă de aceste fete. Cred că pălăria de preşedinte e prea mare pentru el", a comentat pentru "Adevărul" Lăcătuş.

Băieţii, fără performanţe, primesc mai mulţi bani decât fetele

Antrenorul lotului naţional este revoltat din cauză că federaţia alocă an de an mai mulţi bani lotului masculin decât celui feminin, deşi performanţe mai mari au fost obţinute în ultimul timp doar de fete. "Să termină odată cu povestea aceasta, că fetele trebuie să stea la cratiţă. Nu e adevărat! Uitaţi-vă ce rezultate au fetele şi ce rezultate au băieţii. Cei care spun lucrurile astea sunt misogini. Hai să dăm Cezarului ce-i al lui. În ultimii zece ani, doar fetele au adus performanţe în România şi doar cu bani puţini", a mai spus Lăcătuş, care promite că România se va întoarce cu medalii şi de la Campionatul Mondial de box feminin, ce se va desfăşura în octombrie, în Coreea.

"Sunt sigur că la Mondiale vom face o figură frumoasă, nu mă duc să mă plimb în Coreea, sigur vom lua medalii."

"Doroftei nu şi-a făcut treaba!"

Virgil Făşie, antrenor de box, îi cere şi el demisia lui Doroftei şi doreşte în fruntea federaţiei un manager care să ştie să atragă fonduri. "Doroftei nu şi-a făcut treaba, n-a avut treabă niciodată cu nimeni. Boxului îi trebuie oameni potenţi financiar, oameni care să ştie să aducă bani în federaţie. Fără fonduri, nu va exista niciun progres", a comentat Făşie.

La fel de nemulţumit de modul cum este condus condus boxul românesc este şi Marcel Boboc, membru în Biroul Federal, care, pentru a-şi striga nemulţumirea, a decis să protesteze într-o manieră inedită. "Am luat decizia de a nu mai participa la şedinţele Biroului Federal. Ei se adună acolo şi nu fac nimic pentru box. Pentru ce să mă duc, să pierd timpul? Fac cvorum şi îşi votează legile între ei. Sunt multe nereguli, în ţară antrenorii şi sportivii sunt foarte nemulţumiţi. Părerea mea este că Doroftei este lucrat din interior. Am fost alături de el, dar când am văzut toate aranjamentele, am plecat din echipa lui. În acest moment boxul este condus de o cooperativă. Să ştiţi că bani sunt în box, dar nu se duc unde trebuie", a spus Boboc revoltat.

Acesta a adus în discuţie şi situaţia de la lotul naţional feminin, considerând că fetele antrenate de Adrian Lăcătuş merită mai multă atenţie din partea federaţiei. "Aceste fete obţin rezultate şi merită mult mai mult decât au primit până acum. Dar, să nu uităm că bugetele au fost împărţite la început de an, antrenorii au semnat pentru ele, le-au votat, trebuiau să se revolte atunci dacă nu erau mulţumiţi. E o situaţie complicată şi din cauza ei au de suferit sportivele", a mai spus Marcel Boboc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite