Donare de sânge pentru victimele din Ucraina: Primii 300 de participanţi vor fi recompensaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Restivan a creat comunitatea 321 Sport care participă, periodic, în acţiuni umanitare
Radu Restivan a creat comunitatea 321 Sport care participă, periodic, în acţiuni umanitare

Românii sunt încurajaţi să doneze sânge pentru victimele războiului din Ucraina în cadrul campaniei „My Blood is Gold For Ukraine”.

Campania este organizată de 321sport şi susţinută de Sun Plaza, care îi va recompensa pe primii 300 de donatori cu vouchere în valoare de 50 de lei la Gloria Jean’s.

„Vrem ca această campanie de donare de sânge să poată ajuta victimele războiului din Ucraina şi, mai departe, mesajul plecat din România să ajungă pe tot globul şi să mobilizeze oamenii să doneze sânge pentru a ajuta victimele acestui război crud, inutil şi inuman. Sau, de ce nu, pur şi simplu să doneze sânge pentru prima dată în ţara lor, salvând vieţile celor care au nevoie. Solidaritatea venită de pe întreg mapamondul a demonstrat că umanitatea este cea care va învinge întotdeauna, iar gândurile bune au capacitatea de a depăşi încercările dificile”, declară Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Toţi cei care doresc să se implice în această campanie, după donarea de sânge în cadrul oricărui centru de transfuzie sanguină din România, vor trebui să-şi înscrie datele personale şi să ataşeze dovada donării (o fotografie cu codul unic de donare şi data donării) în formularul acesta.

Donatorii vor primi un email de confirmare în baza căruia vor beneficia de voucherul Gloria Jean’s din Sun Plaza. Pentru a intra în posesia voucherului, este necesară prezentarea la Info Desk din Sun Plaza, Bucureşti.

„Ne bucurăm să susţinem această campanie de donare de sânge şi astfel să îi putem sprijini pe cei care sunt acum în suferinţă. Trebuie să fim alături de cei care trec prin acest război şi să ajutăm cum putem.”, a transmis reprezentantul Sun Plaza.

Blood

Un român şi un ucrainean, protagoniştii spotului campaniei

Spotul campaniei „My Blood is Gold for Ukraine” îi are ca protagonişti pe Serhiy Sydorchuk şi Florin Cernat, doi fotbalişti care şi-au reprezentat cu mândrie ţările în competiţii internaţionale. Sydorchuk este un membru de bază al Naţionalei Ucrainei, iar Florin Cernat nu doar că a jucat pentru Naţionala României, dar meciul lui de debut a fost chiar contra Ucrainei. În plan personal, pe cei doi îi leagă şi un traseu comun în cariera fotbalistică, dar şi o prietenie puternică. Sydorchuk, alături de soţie şi cei trei copii ai săi, a părăsit Ucraina şi s-a refugiat în România pentru a se adăposti de război, iar Cernat i-a sărit imediat în ajutor. Indiferent de culorile de pe tricou, prima regulă în fotbal, dar şi în viaţă, este sa fii OM! La unison, Serhiy Sydorchuk şi Florin Cernat încurajează românii să doneze sânge pentru victimele de război din Ucraina, pentru că fiecare strop contează şi se transformă în “aur” pentru cei care vor beneficia de el.

Cum devii donator de sânge

Pentru a deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:

● să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;

● să ai greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femei), 60 şi 110 kg (bărbaţi);

● să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 – 6 luni;

● să ai puls regulat (60-100 bătăi/minut);

● tensiune arterială sistolică să fie între 100 şi 180 mmHg;

● femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;

● să nu consumi grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;

● să nu fi sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

În dimineaţa recoltării, poţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun frugal, legume şi fructe. Nu fuma cu o oră înainte şi una după donare. De asemenea, odihneşte-te bine în noaptea de dinaintea donării.

Campania „My Blood is Gold for Ukraine” se desfăşoară până pe 10 iunie 2022. 

Atât 321sport, cât şi Sun Plaza organizează campanii de donare încă din 2015, iar scopul lor comun le-a unit forţele anul acesta pentru Ucraina.

Sun Plaza a organizat până în acest moment 8 campanii în care au fost strânşi 470.65 de litri de sânge, acest lucru însemnând 3137 de vieţi salvate.

Prima donare de sânge a comunităţii 321sport a fost la câteva zile după tragedia de la Colectiv, când medicii din spitale lansau mesaje cu privire la lipsa de sânge pentru pacienţi. De atunci au fost organizate zeci de acţiuni de donare, timp în care sute de alergători s-au alăturat demersului #MyBloodIsGold, salvând peste 1500 de vieţi.

321sport şi Sun Plaza au salvat împreună peste 4600 de vieţi şi vor continua să o facă şi de acum înainte. 

Despre 321sport

Comunitatea de alergare 321sport a apărut în 2015 şi încă de la început, scopul sau a fost să fie alături de oameni: să îi încurajeze să alerge, să îi susţină pe tot parcursul efortului şi să aiba grijă ca absolut orice participant să se simtă binevenit şi acceptat. Valorile 321sport #RunningCulture sunt prietenia, solidaritatea şi incluziunea socială, pe care le transmite la toate evenimentele pe care le organizează.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite