Deşi a bătut Pandurii cu 3-0, Sorin Cârţu se teme de meciul contra Chiajnei
0Fotbaşliştii de la CSU Craiova au avut parte de un weekend în care au jucat un meci amical, câştigat cu 3-0 în faţa celor de la Pandurii Tg. Jiu.
Pentru echipa lui Sorin Cârţu au marcat Ferfelea şi Herghelegiu (2), directorul tehnic al oltenilor declarându-se mulţumit de prestaţia elevilor săi. „Noi nu ne-am făcut un scop în sine din câştigarea acestui joc. Ne-a interesat în primul rând perioada aceasta de pregătire pe care o facem în Herculane, de aceea am şi mers pe strategia de a juca cu două echipe, una în prima repriză şi alta în actul secund. Ne-am dori un rezultat de tipul acesta şi duminica viitoare, chiar dacă nu ar fi diferenţa asta esenţial este să ne apropiem cele trei puncte. Va fi un meci foarte greu cu Chiajna, dar pentru asta ne pregătim, pentru acest calup de patru meciuri plus jocul de cupă ce se anunţă dificil“, a afirmat Cârţu. Meciul contra Corcordiei Chiajna este programat duminică, de la ora 15.00, în Bănie. Aflaţi în cantonament la Băile Herculane, fotbaliştii antrenaţi de Cârţu şi de Săndoi au ratat două evenimente importante petrecute în weekend la Craiova.

Stilou uriaş în Bănie
Un stilou de şase metri înălţime şi o pânză de două sute de metri pătraţi au făcut deliciul craiovenilor. Lângă cele două, au fost puse de Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova, multe pensule şi tuburi de vopsea colorată, pentru a îi provoca pe olteni să îşi exprime creativitatea. Bunici, nepoţi, mai tineri sau mai bătrâni, toţi au intrat în joc şi au lăsat mesaje mai mult sau mai puţin artistice. “Prin această manifestare l-am comemorat pe Petrache Poenaru, cel care a fost inventatorul stiloului şi care a înfiinţat Colegiul Carol I (n.r. cel mai mare colegiu din Craiova). Suntem un oraş creativ şi care acum prinde culoare. Regret faptul că am crezut că două sute de metri pătraţi de pânză vor ajunge pentru ca toţi cei care îşi doresc să se exprime în acest fel. Se pare însă că sunt mai mulţi doritori decât credeam noi”, a declarat Cosmin Dragoste, directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu Craiova. Evenimentul s-a desfăşurat prin Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 care are ca unic scop promovarea oraşului în cursa pentru a deveni capitala culturii în Europa.

Bătaie între daci şi romani
Tot în weekend, dacii şi romanii s-au luat la bătaie în mijlocul cetăţii Pelendava, sub privirile trecătorilor. Mai mult decât atât, tot centrul Craiovei s-a transformat pentru două zile în vechea cetate dacică. Toate au fost parte a Festivalului Pelendava care se află la cea de-a doua ediţie. Organizatorii, Primăria Craiova şi Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, au reuşit să recreeze atmosfera vechii cetăţii până la cele mai mici amănunte. Inclusiv jocurile dacice au fost scoase din uitare, oltenii jucând popice cu verze pe post de bile. Legiunile dacice şi romane s-au întrecut în a arăta cât de iscusite sunt la mânuitul armelor, spre deliciul copiilor care au aplaudat minute în şir. Decebal în persoană a privit de pe tron desfăşurarea festivalului. “Anul trecut a fost prima ediţie. Cea de-a doua ediţie este în format asemănător şi le aduce craiovenilor perioada antică în actualitate. Inclusiv mâncarea a fost una tradiţională. Am avut noroc că şi vremea a ţinut cu noi, iar succesul l-am văzut după numărul mare de oameni care au venit”, a declarat Antoniu Zamfir, preşedintele Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021.
