Rochia de carne a lui Lady Gaga, exponat de muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra rochie din carne crudă purtată de Lady Gaga, un guler din blană de vulpe care i-a aparţinut lui Billie Holiday şi o pereche de ghete încălţate de cântăreaţa Patti Smith sunt doar câteva dintre creaţiile vestimentare expuse la Muzeul Naţional al Femeilor din Arte de la Washington.

Potrivit Mediafax, rochia din carne crudă de vită pe care Lady Gaga a purtat-o la gala MTV Video Music Awards din 2010 este una dintre atracţiile expoziţiei „Women who Rock: Vision, Passion, Power“.
Creaţia vestimentară, care îi aparţine în continuare cântăreţei, a fost cusută pe un manechin din gips, iar bucăţile din carne au fost tratate cu produse chimice pentru a fi conservate. Această expoziţie mai include şi un pian la care excentrica vedetă americană a învăţat să cânte în copilărie.

Printre altele, vizitatorii pot să admire şi o pereche de ghete încălţate de cântăreaţa rock Patti Smith, o bluză roşie a lui Chrissie Hynde (The Pretenders), rochii de scenă purtate de componentele grupului Supremes, o ţinută de indiancă purtată de Cher, o rochie creată de Jean-Paul Gaultier pentru Madonna, pantalonii cu paiete purtaţi de Britney Spears, dar şi caietele de versuri ale lui Janis Joplin şi o chitară a cântăreţei country Taylor Swift.

Evenimentul organizat de Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland analizează rolul esenţial jucat de femeile care au marcat rock and roll-ul şi cultura americană şi se desfăşoară în perioada 7 septembrie 2012 - 6 ianuarie 2013 la National Museum of Women in the Arts din Washington. Expoziţia va fi prezentată apoi la Omaha (Nebraska), Seattle (Washington) şi Phoenix (Arizona).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite