Radio Total, înfiinţat în urmă cu 25 de ani, se relansează. Cine sunt noii fondatori şi unde poate fi ascultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radio Total, primul post de radio de ştiri (news&talk), lansat în urmă cu 25 de ani, un brand care nu mai există de peste zece ani, se aude din nou.

Radio Total se relansează după o pauză de peste zece ani, cu logoul de la început - pisica neagră cu ochi verzi - şi poate fi ascultat online scrie Pagina de Media. 

Radio Total a fost relansat de doi „veterani“ ai fostului radio: Alina Dimitriu şi Bogdan Popescu - Şarpe, unul din cunoscuţii DJ ai anilor '90. Cei doi lucrează împreună la Gold FM, dar Radio Total e un proiect separat.

Sunt ajutaţi de Richard Tufeanu, care deţine firma Broadcast Enterprise Solution. Compania înregistrează marca Radio Total (care expirase din 2013). 

Deocamdată, Radio Total emite doar muzică, la adresa RadioTotalRomania.ro, cu jingle-urile de început ale staţiei. Într-o fază ulterioară, programele muzicale vor fi completate de emisiuni live din studioul propriu, mai notează sursa citată.  

„Ascultătorii pot face donaţii care vor susţine radioul şi cheltuielile lunare, acestea urmând să fie puse la dispoziţia tuturor, complet transparent, chiar pe site“, spun cei doi fondatori.

Radio Total, o istorie lungă şi tumultoasă

În 1993, Radio Total se auzea prima dată în Bucureşti, având profilul News&Talk. Fondatori postului de radio au fost jurnaliştii Cornel Nistorescu („Evenimentul zilei“) şi Liviu Tofan („Europa Liberă“). În conducere se afla regretata Jeana Gheorghiu. Trei ani mai târziu, în 1996, în acţionariatul postului de radio intră grupul francez Lagardere. În 2003, Lagardere ies din acţionariat.

Câţiva ani mai târziu, postul de radio ajunge la Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente din Petrom, reprezentată de Liviu Luca, iar apoi în grupul Realitatea-Caţavencu.

Cum Realitatea-Caţavencu (2008-2009), grupul lui Sorin Ovidiu Vîntu, mai avea două posturi de radio - Guerrilla şi Realitatea FM, Radio Total se stinge, ca nume: devine Gold FM, post care exploata zona muzicală oldies. 

Din motive economice, Gold FM devine un „tonomat“: în 2010, conducerea decide ca staţia să difuzeze numai muzică, fără programe proprii. Echipa se subţiază până la minimum necesar pentru emisie.

TV

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite