Irina Radu renunţă la împuternicirea din TVR: „Nu poţi să pui pe seama cuiva, care de şase luni ţine o barcă la suprafaţă, datoriile şi nenorocirile de un deceniu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Radu, fost preşedinte-director general interimar al Televiziunii Române, a renunţat la împuternicirea dată de Consiliul de Administraţie (CA) prin care asigura derularea activităţii curente şi urgente a instituţiei, invocând acţiuni şi cuvinte jignitoare ale unora dintre membrii CA, după cum notează site-ul Paginademedia.ro.

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a emis o decizie prin care a împuternicit-o pe Irina Radu să se ocupe de derularea activităţii instituţiei până va fi numit un nou preşedinte-director general. 

„M-au deranjat şi m-au jignit acţiuni, cuvinte şi abordări ale unor membri CA“

Într-un scurt interviu acordat site-ului Paginademedia.ro, Irina Radu a dezvăluit că a decis să renunţe la această activitate: „M-au deranjat şi m-au jignit acţiuni, cuvinte şi abordări ale unor membri CA. Nu poţi să laşi un om să muncească de bună voie şi cu bună credinţă şi să îl acuzi apoi de tot felul de aberaţii, folosind minciuni şi scenarii. Nu poţi să încerci să pui pe seama cuiva, care de şase luni ţine o barcă la suprafaţă, trecutul şi eşecul unei instituţii, datoriile şi nenorocirile de un deceniu.“

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Irina Radu a subliniat şi că şi-a asumat decizii şi probleme încă o lună după ce mandatul interimar de şase luni a expirat, precizând că acea perioadă a fost „fără recompense materiale.“

Fosta şefă interimară a postului public a mai declarat pentru Paginademedia.ro că le-a comunicat decizia tuturor directorilor şi membrilor CA, cu menţiunea că le stă la dispoziţie întrucât nu-şi doreşte să creeze niciun fel de blocaje instituţionale. Totodată, ea a ţinut să precizeze că salariile vor fi virate înainte de Paşte, „o realizare în actuala situaţie a TVR.“

TVR, în stare critică: la un pas de eliminarea din EBU şi fără dreptul de a participa la Eurovision 2016

TVR traversează o perioadă critică din cauza datoriilor de ordinul milioanelor de euro acumulate în ultimii zece ani. Criza e cu atât mai mare cu cât săptămâna trecută oficialii European Broadcasting Union (EBU) au descalificat România de la Eurovision 2016, din cauza unei datorii de 16 milioane de euro, şi au demarat procedurile de excludere a Televiziunii Române din organizaţie, fapt ce ar atrage pierderea unei serii de avantaje, precum difuzarea competiţiilor sportive. 

TVR nu are un preşedinte de aproape o lună

În prezent, Televiziunea Română nu are un preşedinte, după mai multe încercări eşuate de a numi unul. Prima opţiune respinsă în plen a fost liberalul George Orbean. Ulterior, membrii CA au înaintat către Parlament numele Monicăi Ghiurco, dar şi ea a fost respinsă, după ce, în prealabil, primise aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului. 

Ca urmare, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că votul privind alegerea Monicăi Ghiurco la şefia TVR, din şedinţa plenului reunit, a fost valid, iar liberalii au depus o contestaţie prin care au cerut ca Parlamentul să dea o hotărâre privind validarea acestei decizii. Birourile Permanente reunite au refuzat să accepte cererea PNL de reinterpretare a votului, motiv pentru care liberalii au trimis Curţii Constituţionale sesizarea de neconstituţionalitate a hotărârii Parlamentului prin care se constată că Monica Ghiurco nu a obţinut suficiente voturi pentru a ocupa funcţia. 

De altfel, săptămâna trecută, când CA nu a reuşit să facă o nouă propunere pentru funcţia de şef, aproximativ 200 de angajaţi TVR au protestat în curtea instituţiei, denunţând situaţia în care se găseşte televiziunea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite