Documentare interesante pentru acest sfârşit de săptămână
0
Programul TV de weekendul acesta anunţă câteva documentare interesante pentru cei care vor să se relaxeze în faţa televizorului. Iată câteva recomandări:
Documentare interesante la TV. Sâmbătă. Hitler văzut prin ochii iubitei lui. Viasat History. 21:50. Legătura dintre Adolf Hitler şi Eva Braun a fost plină de iubire şi disperare şi a durat pâna la moartea lor. În premieră absolută, documentarul îl prezintă pe Hitler văzut prin ochii iubitei lui.
Documentare interesante la TV. Sâmbătă. În sălbăticia Africii. Animal Planet. 19:15. Documentarul prezintă cele mai spectaculoase zone din Africa. dar şi principalele animale masive specifice continentului: leul, elefantul, leopardul, rinocerul (atât cel alb, cât şi cel negru) şi bivolul. „În sălbăticia Africii” le descoperă ascunzătorile, problemele din savană, dar şi cum habitatul lor natural le este ameninţat şi ce măsuri sunt luate în această privinţă.
Documentare interesante la TV. Sâmbătă. Cine a scufundat Bismarck? National Geographic. 19:00. Două submarine sofisticate de căutare luminează cu farurile lor puternice silueta uriaşului cuirasat german, scufundat cu 70 de ani în urmă.
Documentare interesante la TV. „Străvechiul Amazon”, pe Digi World
Documentare interesante la TV. Duminică. Dosare strict secrete. 21:10. Discovery World. Indiferent că vorbesc despre foc şi pucioasă, Apocalipsă sau vizitatori veniţi din spaţiu, SUA nu duc lipsă de grupări care îşi adună membrii ca să se lase cuprinşi de fervoare. Un program despre poveştile ascunse ale unor locuri celebre, invenţii revoluţionare sau oameni extrem de influenţi. Iată informaţii pe care nu le ştiaţi, detalii importante, dar ignorate de istoria "tradiţională" - elemente reale, care ţin de trecut, prezent şi viitor.
Documentare interesante la TV. Duminică. Străvechiul Amazon. 20:05. Digi World. Acest documentar reprezintă o expediţie realizată în căutarea sursei originale a Amazonului în Sahara africană. Într-adevăr, Amazonul nu a mers dintotdeauna spre est, din Anzi, ca să se verse în Oceanul Atlantic. America de Sud a fost cândva parte a Gondwanei, un „supercontinent” antic, despre care se crede că ar fi fost compus din Africa, Australia, India, Iran şi Antarctica. În urmă cu aproximativ 140 milioane de ani, acesta a fost fracţionat şi astfel America de Sud a apărut, în tot acest proces Amazonul pierzându-şi complet originile africane.
Documentare interesante la TV. Duminică. Viaţa secretă a delfinilor. Digi Animal World. 21:55. Delfinii sunt cele mai sociabile şi jucăuşe animale de pe planetă. Ei dezvoltă strânse relaţii familiare şi de grup şi, deseori, colaborează cu alte specii pentru a găsi hrană în timp ce se distrează! Concentrându-se pe grupul delfinilor cu bot gros din Mozambique, seriile explorează neaşteptatele şi, alteori, nevăzutele aspecte din comportamentul delfinilor.