Preţurile biletelor pentru concertul lui Goran Bregović cresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul pe care Goran Bregović l-a susţinut anul trecut în România a fost sold-out FOTO
Concertul pe care Goran Bregović l-a susţinut anul trecut în România a fost sold-out FOTO

Biletele pentru concertul pe care muzicianul iugoslav Goran Bregović şi Wedding and Funeral Orchestra îl vor susţine în România se vor scumpi începând cu data de 1 august.

Goran Bregović şi Wedding and Funeral Orchestra vor concerta la Bucureşti pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului intercultural Baro Foro, care se va desfăşura la Arenele Române din Bucureşti. Pentru acest spectacol biletele la preţ redus mai sunt disponibile doar până luni, 1 august, după care acestea pot fi achiziţionate după cum urmează: 185 de lei (Categoria A), 119 de lei (Categoria B) şi 75 de lei (Categoria C), până pe 15 septembrie. După această dată, preţurile devin 200 de lei, 125, respectiv 100 de lei. Pentru acest concert au fost puse în vânzare doar 4.000 de bilete, iar anul trecut show-ul a fost sold-out, ţin să anunţe organizatorii. 

Biletele pentru festivalul Baro Foro se găsesc în format electronic pe site-ul iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro (Magazinul Muzica, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agenţiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1, Magazinele Uman, IQ BOX - Telekom, reţeaua de magazine Say – partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara).

La cererea publicului, Goran se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a reedita un show care promite să-i poarte pe fani prin toate albumele şi hiturile care l-au făcut celebru.

Goran Bregović, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său croat şi mamasa de originie sârbă. După ce părinţii săi au divorţat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoala de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituţia de învăţământ a decis să îl exmatriculeze, pentru „lipsa de talent“. La scurt timp după excluderea lui din şcoală, mama sa i-a cumpărat o chitară. La vârsta de şaisprezece ani a fost părăsit de cea care i-a dat viaţă, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine.

Goran a fost nevoit să-şi poarte singur de grijă încă din adolescenţă, când a început să cânte muzică populară într-un bar din oraşul Konjic. În 1971, Goran şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa numită „Jutro“ („Bună dimineaţa“). În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în „Bijelo Dugme“ („Butonul Alb“).

În 1975, când se pregătea de cariera de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formaţia Bielo Dugme a câştigat popularitate în Iugoslavia. A renunţat la vocaţia de dascăl şi a devenit idolul tinerilor şi cel mai improtant star rock al ţării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii '90, având la activ 13 albume vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregović a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite