Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cântăreţi şi compozitori de soul, a murit

0
0
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cântăreţi şi compozitori de soul ai casei Motown, care a scris melodii pentru The Supreme, Marvin Gaye şi The Isley Brothers, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat, marţi, fiul său.

„Odihneşte-te în pace, tată!”, a scrie pe Instagram fiul lui Dozier, fără a dezvălui cauza morţii artistului american. 

Născut la 16 iunie 1941, crescut într-o familie din Detroit dedicată muzicii, Dozier a triumfat în anii 1960 asociindu-se cu Motown Records şi fraţii Brian şi Eddie Holland. Ei au scris aici melodii precum „Where Did Our Love Go” şi „Stop! In The Name of Love” pentru The Supremes. Trio-ul a produs succese pentru grupurile The Miracles, The Four Tops sau Marvin Gaye.

„Era de parcă câştigam la loterie de fiecare dată”, s-a amuzat Dozier în autobiografia sa publicată în 2019. După ce a părăsit Motown şi pe fraţii Holland în anii 1970, artistul a urmat o carieră solo extinzându-şi gama cu megastarul pop-rock Phil Collins.

Melodia „Two Hearts” a câştigat un Glob de Aur şi un premiu Grammy. Dozier şi fraţii Holland au fost, de asemenea, răsplătiţi prin prezentarea numelor lor pe legendarul Hollywood Walk of Fame şi Rock and Roll Hall of Fame în anii 1990.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii vor să racordeze centrala nucleară de la Zaporojie la reţeaua electrică din Crimeea ocupată

La centru - aliaţi, în ţară - adversari. Harta conflictelor PNL-PSD la nivel naţional

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite