"Omul-problemă" se trezeşte într-o lume perfectă
0Filmul "The Bothersome Man" e la fel de bizar ca şi povestea personajului său, Andreas Un film norvegian. O poveste bizară. Andreas se trezeşte aruncat într-un oraş ciudat. Are şi
Filmul "The Bothersome Man" e la fel de bizar ca şi povestea personajului său, Andreas
Un film norvegian. O poveste bizară. Andreas se trezeşte aruncat într-un oraş ciudat. Are şi slujbă şi apartament. Ba mai mult. O soţie. Nu ştie ce se întâmplă cu el şi caută o cale de a evada. "Omul-problemă" rulează la E-Uranus, cinema în aer liber, şi Movieplex Cinema Plaza din Bucureşti.
Bărbatul în vârstă de 40 de ani habar nu are cum a ajuns în oraşul bizar. I se oferă o slujbă şi un apartament. Şi mai ieşit din comun i se pare că pe lângă un acoperiş deasupra capului, i se face rost şi de nevastă. Simte că ceva nu este în regulă, însă povestea devine înfricoşătoare când încearcă să iasă din oraşul care, aparent, l-a primit cu braţele deschise şi i-a oferit totul pe tavă, şi vede că nu găseşte nicio poartă de scăpare. Apare Hugo, care a descoperit o crăpătură în zidul pivniţei sale. Din perete se aude o muzică minunată. Lui Andreas îi trece prin cap un nou plan de evadare.
O lume fără moarte, vise şi iubire Andreas este "Omul-problemă" al regizorului Jens Lien. Lumea eroului nostru pare una perfectă. Una în care oricine vrea să ducă un trai fără griji.
Şi cam asta e impresia noastră despre ţările nordice ("The Bothersome Man" este coproducţie Norvegia-Islanda).
O societate în care problemele sunt rezolvate. Nu mai există nici moarte, nici vise, dar nici iubire. Tocmai despre asta vorbeşte filmul.
Despre singurătatea unui om, într-o lume care are de toate. Dar despre ce lume e totuşi vorba? Oare despre lumea cealaltă? Rolul lui Andreas este jucat de Trond Fausa Aurvag, care s-a născut în Fetsund, Norvegia, în 1972.
Talentat actor de comedie şi considerat totodată şi una dintre cele mai promiţătoare apariţii din Norvegia, Trond Aurvag a apărut în cele mai memorabile filme comerciale norvegiene din ultimii ani.
Despre Jens Lien se pot spune aceleaşi cuvinte de laudă. A plecat în 1990 la Londra să cânte rock'n'roll. Trei ani mai târziu însă s-a întors acasă cu diplomă de regizor.
La început, a făcut documentare şi scurtmetraje, care i-au adus şi numeroase premii. Lungmetrajul "Omul-problemă" a fost lansat la Cannes, anul acesta, în cadrul săptămânii criticii.