La Planetariul Braşov, mai multe spectacole! În plus, un nou film, Satelix, în fiecare zi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planetariul Brasov
Planetariul Brasov

Începând din 14 aprilie 2022, programul Planetariului Cosmonaut Dumitru Prunariu Braşov se va modifica, astfel că sâmbăta şi duminica spectacolele vor fi difuzate din oră în oră. Tot de mâine, un nou film a fost inclus în program, Satelix, peliculă care explică rolul sateliţilor artificiali în dinamica lumii în care trăim

Vor fi astfel mai multe filme care te fac să vrei să porneşti în călătorii epice, spectaculoase, în Sistemul Solar şi dincolo de el, care te fac să descoperi lumea de dincolo de nori, din vastul vid cosmic, care te fac să visezi cu ochii deschişi.

În plus, în program va apărea, în fiecare zi a săptămânii, şi un spectacol nou, Satelix, un film care explică rolul sateliţilor artificiali în dinamica lumii în care trăim şi impactul tehnologiilor spaţiale asupra vieţii cotidiene.

Program Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Braşov

*Marţi – Vineri

10.00: Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ

12.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

14.00: Universul Nevăzut

16.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

17.00: Satelix

18.00: Mai rapid decât lumina – Visul călătoriilor interstelare

*în perioadele vacanţelor şcolare şi al sărbătorilor legale, care coincid cu zilele de luni, Planetariul Braşov este deschis şi luni.

Sâmbătă – Duminică

10.00: Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ

11.00: Satelix

12.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

13.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

14.00: Universul Nevăzut

15.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

16.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

17.00: Satelix

18.00: Mai rapid decât lumina – Visul călătoriilor interstelare

Detalii spectacole: Planetariu Braşov

Descriere Satelix

Satelix este rezultatul unui proiect internaţional care a inclus şi România prin Muzeul de Ştiinţe Astronomice Baia Mare. Un film care explică rolul sateliţilor artificiali în dinamica lumii în care trăim şi impactul tehnologiilor spaţiale asupra vieţii cotidiene.

Sunt cu noi toată ziua. Când ne trezim, când mergem la şcoală, la serviciu sau într-o excursie sau când petrecem timp cu familiile noastre seara. Şi noaptea? În întunericul nopţii, ei ne păzesc în timp ce dormim. Fără ei, nu am avea sisteme de navigaţie în maşini sau în telefoanele mobile, nici prognoze meteo precise şi, de fapt, nici multe alte articole de zi cu zi. Te intrebi cine sunt? Nimeni alţii decât sateliţii artificiali!

Obişnuiam să rătăcim pe continente şi oceane pentru a ne extinde în fiecare colţ al planetei noastre. Nu cu mult timp în urmă, asemenea călăreţilor cereşti, am cucerit atmosfera Pământului. Şi acum... acum devenim rătăcitori într-o nouă lume vastă numită Univers. Tehnologiile sateliţilor ne ajută în fiecare zi. Ele sunt simbolul cooperării internaţionale de-a lungul continentelor. Şi s-ar putea să ne permită să trăim pe această planetă încă un mileniu. Nu crezi?

Filme

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite