Câştigători Globurile de Aur 2015. Care au fost marii perdanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Benedict Cumberbatch, în rolul matematicianului Alan Turing din filmul „The Imitation Game“ FOTO Ascot Elite
Actorul Benedict Cumberbatch, în rolul matematicianului Alan Turing din filmul „The Imitation Game“ FOTO Ascot Elite

Câştigători Globurile de Aur 2015. Cea de-a 72-a ediţie a premiilor Globul de Aur a fost una fericită pentru cei ce meritau o victorie, inclusiv actorul american Kevin Spacey, care a câştigat pentru prima dată, deşi a fost nominalizat de opt ori în ultimii ani. Totuşi, nu toţi au fost la fel de norocoşi, printre marii perdanţi numărându-se filmele „The Imitation Game/ Jocul codurilor“ şi „Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“.

Ediţia din acest an a trecut cu vederea o mulţime de filme şi seriale de televiziune, câştigătorii Globurilor de Aur 2015 fiind în unele cazuri de-a dreptul surprinzători. 

Unul dintre marii perdanţi din acest an a fost filmul biografic despre matematicianul britanic Alan Turing, „The Imitation Game/ Jocul codurilor“, care nu a reuşit să traducă în victorie niciuna dintre cele cinci nominalizări – Cel mai bun film-dramă, Cel mai bun actor în rol principal (Benedict Cumberbatch), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Keira Knightley), Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună coloană sonorăTitlul de Cel mai bun film-dramă a fost pierdut în faţa lungmetrajului „Boyhood/ 12 ani de copilărie“, în timp ce starul producţiei, Benedict Cumberbatch, considerat favorit la categoria Cel mai bun actor în rol principal dintr-un film-dramăa fost învins de britanicul Eddy Redmayne, care a câştigat Globul de Aur pentru rolul profesorului fizician Stephen Hawking din filmul „The Theory of Everything“.

Câştigători Globurile de Aur 2015: cel mai bun film-comedie/musical, o mare surpriză

Cel mai mare şoc al galei Globurile de Aur 2015 a fost desemnarea „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“ Cel mai bun film-comedie/musical în defavoarea lungmetrajului „Birdman/ Omul Pasăre“. Înfrângerea a venit după ce „Birdman“, care a dominat topul nominalizărilor, cu şapte menţiuni, a obţinut victorii la categoriile Cel mai bun scenariu şi Cel mai bun actor în rol principal dintr-un serial-comedie/musical (Michael Keaton).

Cu o transformare uimitoare în producţia „Cake“, în care interpretează o femeie depresivă, Jennifer Aniston a fost considerată favorită la titlul de Cea mai bună actriţă într-un film-dramă, însă câştigătoarea Globului de Aur a fost Julianne Moore pentru interpretarea unei profesoare de psihologie care se luptă cu primele semne ale bolii Alzheimer din „Still Alice“. 

Specialistul publicaţiei „The Hollywood Reporter“, Scott Feinberg, a prezis că regizorul dramei istorice „Selma“, cineasta americană Ava DuVernay, va câştiga la categoria Cel mai bun regizor, dar nu a fost aşa, câştigătorul Globului de Aur fiind americanul Richard Linklater, pentru regia dramei „Boyhood/ 12 ani de copilărie“. Pe de altă parte, filmul „Selma“, care a primit patru nominalizări, a fost recompensat pentru Cel mai bun cântec original, dar a fost trecut cu vederea la toate celelalte categorii importante.

În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, serialul „True Detective/ Detectivii din Louisiana“ a avut patru nominalizări, dar nu a primit niciun trofeu, după ce Billy Bob Thornton, din „Fargo“, i-a învins pe favoriţii Matthew McConaughey şi Woody Harrelson la Cel mai bun actor dintr-o miniserie sau film de televiziune.

Câştigători Globurile de Aur 2015

Drama „Boyhood/ 12 ani de copilărie“ a fost marele învingător la gala Globurile de Aur 2015, reuşind să traducă în victorii trei dintre cele cinci nominalizări. Astfel, lungmetrajul a fost recompensat la unele dintre cele mai importante categorii: Cel mai bun film-dramăCel mai bun regizor (Richard Linklater) şi Cea mai bună actriţă în rol secundar (Patricia Arquette). Printre marii câştigători ai Globurilor de Aur 2015 se numără şi filmul „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“ (Cel mai bun film-comedie/musical), actorul britanic Eddie Redmayne (Cel mai bun actor în rol principal dintr-un film-dramă), actriţa americană Amy Adams (Cea mai bună actriţă în rol principal dintr-un film-comedie/musical) şi Julianne Moore (Cea mai bună actriţă în rol principal dintr-un film-dramă)

Căştigătorii celei de-a 72-a ediţii a Globurilor de Aur:

CINEMATOGRAFIE

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film-dramă: „Boyhood/ 12 ani de copilărie“

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film-comedie/musical: „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun regizor: Richard Linklater („Boyhood/ 12 ani de copilărie“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal dintr-un film-dramăEddie Redmayne („The Theory of Everything“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal dintr-un film-comedie/musicalMichael Keaton („Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“).

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol principal dintr-un film-dramă: Julianne Moore („Still Alice“).

Globurile de Aur 2015. Cea bună actriţă în rol principal dintr-un film comedie/musicalAmy Adams („Big Eyes/ Ferestrele sufletului“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol secundar dintr-un film: J.K. Simmons („Whiplash“)

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol secundar dintr-un film: Patricia Arquette („Boyhood/ 12 ani de copilărie“).

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun scenariu: Alejandro González Iñárritu, Nicolas Giacobone şi Alexander Dinelaris Jr. („Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“).

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film străin„Leviathan“ (Rusia)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film de animaţie: „How to Train Your Dragon 2/ Cum să îţi dresezi dragonul 2“

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună coloană sonorăYohan Yohanson („Theory of Everything“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun cântec„Glory“ – John Legend, COmmon („Selma“)

TELEVIZIUNE

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun serial musical/comedie„Transparent“

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun serial-dramă: „The Affair“ 

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun film de televiziune/miniserie: „Fargo“

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol principal dintr-un serial de comedie/ 

musical: Gina Rodriguez („Jane the Virgin“).

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă într-un rol principal dintr-un serial-dramă: Ruth Wilson („The Affair“).

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/film de televiziuneMaggie Gyllenhaal („The Honorable Woman“) 

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/musical: Jeffrey Tambor („Transparent“)

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor în rol principal dintr-un serial-dramă:  Kevin Spacey („House of Cards“) 

Globurile de Aur 2015. Cea mai bună actriţă în rol secundar dintr-un serial, miniserie sau film TV:Joanne Froggatt („Downton Abbey“)

   

Globurile de Aur 2015. Cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-un serial, miniserie sau film TV:Matt Bomer („The Normal Heart“) 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite