Seminar gratuit pentru pacienţii oncologici la Iaşi, cu medici de la Viena

Seminar gratuit pentru pacienţii oncologici la
Iaşi, cu medici de la Viena

Diagnosticarea timpurie a cancerului creşte şansa la viaţă a pacientului

Pe 8 noiembrie, medici de la Viena vin la Iaşi unde, alături de specialişti din ţară, vor susţine un seminar gratuit în beneficiul pacienţilor oncologici. Ei vor vorbi despre metodele de ultimă oră în diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor oncologice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discuţiile se vor axa pe factorii de risc şi depistarea timpurie a cancerului prin endoscopie, diagnosticul radiologic şi tratamentul chirurgical al cancerului colorectal şi inovaţii în metodele de tratament al cancerului, printre care noul tratament personalizat – radioterapia stereotactică (SART), un tip avansat de radioterapie, care oferă un grad ridicat de precizie, siguranţă şi eficienţă.

Seminarul va fi organizat de Centrul Academic WPK Central European Cancer Center al Wiener Privatklinik, Austria, iar participanţii pot afla detalii atât despre tratamentele şi investigaţiile de ultimă generaţie disponibile la Viena, cât şi despre asistenţa oferită de către departamentul de pacienţi internaţionali pentru accesarea facilă a acestor servicii medicale.

„Ne bucurăm să revenim la Iaşi pentru al doilea an consecutiv. Prin seminariile pe care le organizăm periodic în România, scopul nostru este să oferim bolnavilor de cancer cele mai recente noutăţi privind posibilităţile de tratament pentru afecţiunile lor şi să încercăm să îi îndrumăm atunci când nu găsesc o soluţie medicală în ţara lor. Medicina austriacă se distinge printr-o şcoală medicală de renume şi prin servicii la standarde de top. În cadrul Wiener Privatklinik implementăm un management de îngrijire ce îmbină competenţa profesională, tehnologia de ultimă generaţie şi empatia faţă de pacient“, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing şi Pacienţi Internaţionali al Wiener Privatklinik. Evenimentul se va desfăşura la Palas Mall Iaşi, Sala Vivaldi, între orele 09:30 – 13:30.

Seminarul va fi prezidat de prof. dr. Christoph Zielinski

Seminarul va fi prezidat de prof. dr. Christoph Zielinski, specialist în oncologie medicală, imunoterapie şi tratamentul personalizat al cancerului, medic coordonator al WPK Central European Cancer Center, preşedinte al Diviziei Clinice de Oncologie, Departamentul de Medicină, Universitatea de Medicină din Viena şi preşedinte în cadrul Grupul Oncologic de Cooperare pentru Europa Centrală şi de Est. Speakeri în cadrul evenimentului vor fi: prof. dr. Wolfgang Sieghart - medic specialist în gastroenterologie şi medicină internă; prof.dr. Johannes Sailer - medic specialist în radiologie intervenţională şi microterapie; prof.dr. Harald Rosen - medic specialist în chirurgie generală şi prof.dr.Gabriel Kacso - medic primar specialist în radioterapie şi oncologie medicală.

Cancerul de plămâni, cea mai mare incidenţă

Cele mai recente statistici Globocan arată că în România, în anul 2018, s-au înregistrat aproximativ 84.000 de cazuri noi de cancer, în timp ce peste 50.000 de pacienţi români îşi pierd viaţa anual din cauza afecţiunilor oncologice. Cea mai mare incidenţă în ţara noastră o au: cancerul de plămâni (13,6%), urmat de cancerul colorectal (13,3%) şi de cancerul de sân (11,5%).

Următoarele cancere, ca frecvenţă, sunt cancerul de prostată (7,2%), cancerul de vezică urinară (4,7%), cancerul de stomac (4,4%), cancerul de ficat (4,3%), cancerul de col uterin (4,1%), cancerul de pancreas (3,8%) şi cancerul de uter (3%).

În primul semestru al anului 2019, Wiener Privatklinik a oferit servicii medicale unui număr de 550 de pacienţi români, în creştere cu 48% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, românii reprezentând 28% din totalul pacienţilor străini ai centrului medical.

Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt pacienţi oncologici, care se adresează spitalului WPK datorită tehnicilor avansate de diagnostic, tratamentelor de ultimă generaţie, precum imunoterapia şi terapia personalizată ţintită şi pentru expertiza medicilor austrieci. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările