Dr. Elena Dragomir, despre cum putem întări în mod natural imunitatea prin aerosoli şi inhalaţii cu ape minerale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
imunitate

Schimbarea de sezon aduce cu ea condiţii meteorologice instabile, cu schimbări bruşte ale temperaturii şi chiar ale stării de spirit. Acestea pot avea un impact negativ şi asupra organismului nostru.

Odată cu sezonul rece este important să anticipăm nevoile organismului, adoptând câteva strategii pentru a ne creşte apărarea imunitară. Doar astfel vom ţine departe răcelile, durerile de gât şi chiar şi gripa. Creşterea apărării imunitare se realizează pe mai multe fronturi, acordând atenţie nutriţiei zilnice şi stilului propriu de viaţă. 

Cum putem stimula imunitatea copiilor 

Imunitatea copiilor, şi nu numai, o putem stimula prin curele de tratament în scop profilactic. Acestea constau în binecunoscutele reprize de aerosoli şi inhalaţii cu apele minerale cu sulf şi iod, kinetoterapia respiratorie, cura de teren cu efect bronhodilatatir şi relaxant psihic. Efectele apelor minerale  cu sulf si iod sunt de regenerare a mucoasei respiratorii, antiinflamtorii locale, antiseptice, antiinfecţioase şi antialergice, creşterea rezistentei la frig a mucoasei, prin vasodilataţie locală  şi creşterea troficităţii acesteia ”, aflăm de la dr. Elena Dragomir, medic balneolog la Hotel Palace Băile Govora.

Ce atuuri au resursele naturale de la Govora în faţa gripei 

Prin aceste efecte de la nivelul mucoasei respiratorii, organismul este pregătit să facă faţă  gripei sezoniere, şi nu în ultimul rând chiar şi în caz de COVID-19. „Prin programul de kinetoterapie, care în sezonul cald, când ne permite vreme, se desfăşoară în parcul balnear, se urmăreşte îmbunătăţirea schimburilor gazoase, tonifierea musculaturii respiratorii, controlul şi coordonarea respiraţiei. Toate aceste lucruri contribuind mai mult la eficienţa aerosolilor cu apele minerale şi a aerosolilor naturali de pădure”, adaugă dr. Dragomir.

Cum poate fi crescută imunitatea copiilor, cât şi cea a adulţilor în sezonul rece

„Recomandarea pentru începutul toamnei  este de a veni la tratament cu factori naturali, principalii beneficiari fiind copiii, dar şi adulţii. Şi mă refer atât la cei cu afecţiuni cronice, dar şi la cei care intră în colectivitate, cunoscut fiind faptul că începutul anului şcolar este momentul când încep virozele sezoniere, gripa, iar organismul trebuie pregătit să facă faţă acestor provocări”, este invitaţia balneologului.

Staţiunea este cunoscută şi pentru varietatea şi caracterul terapeutic al proprietăţilor apelor. Este singura staţiune din ţară cu ape minerale ce au o compoziţie chimică diferenţiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.

Alegând un sejur la Băile Govora, vei putea beneficia şi de aerul puternic ionizat şi cu încărcătură bogată în ioni negativi cu efect bronhodilatator şi relaxant psihic din zona parcului şi a izvoarelor. Întreg procesul unei cure balneare este recomandat a fi atent supravegheat de medici balneologi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite