5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

E o problemă foarte des întâlnită şi are cauze dintre cele mai variate. În esenţă, stilul de viaţă agitat, multele probleme, statul mult cu ochii-n monitoare, alimentaţia lipsită de nutrienţi (şi lista poate să continue) sunt suficiente motive pentru care poţi să ai probleme cu somnul.

Trucuri să adormi rapid

Trucuri să adormi rapid

Nu poţi să dormi indiferent de ce faci? Chiar dacă toate ştim că o baie fierbinte şi evitarea cafelei înainte de ora de somn sunt esenţiale şi chiar dacă respectăm cu stricteţe asta, Moş Ene tot nu vine pe la gene. Avem câteva trucuri pentru inducerea rapidă a somnului.

Cum ne afectează lipsa somnului

Cum ne afectează lipsa somnului

Starea fizică, dar şi cea psihică au de suferit dacă privarea de somn se întinde pe perioade mari. Lipsa somnului produce dezechilibre la hormonii implicaţi în multe dintre funcţiile importante ale organismului.

Efectele insomniei asupra sănătăţii

Efectele insomniei asupra sănătăţii

Somnul este necesar pentru odihna corpului şi minţii, dar el te ajută sistemele organismului să funcţioneze corect şi să te menţii sănătoasă, plus că metabolismul depinde de somn. Acesta este motivul pentru care există o legătură între greutate şi odihnă.

Plante pentru un somn odihnitor

Plante pentru un somn odihnitor

Stilul de viaţă agitat, grijile, stresul şi alimentaţia îşi pot pune amprenta asupra calităţii somnului, atât de important pentru refacerea organismului. Pentru a reuşi să te odihneşti, îţi poţi pune în dormitor plante care te ajută să dormi.

Ce boli poate provoca somnul insuficient

Ce boli poate provoca somnul insuficient

Pierzi nopţile adesea, ai insomnii sau dormi sub 7 ore pe noapte? Dacă ai luat şi în greutate, este posibil ca lipsa odihnei să fie cauza. Privarea de orele necesare pentru somn, pe o perioadă mai lungă de timp, te predispune şi la alte probleme de sănătate.

Riscuri la care te supui când dormi cu telefonul lângă tine

Riscuri la care te supui când dormi cu telefonul lângă tine

Telefonul! Cine nu stă cu telefonul în mână înainte de culcare?! Toţi o facem, chiar dacă uneori nu recunoaştem. Ştim că acest obicei este nesănătos, dar nu ne putem abţine pentru că am ajuns să fim dependenţi de el fără să ne dăm seama. Însă, iată care sunt riscurile la care ne supunem când dormim cu telefonul lângă noi.

Tragedia de la Colectiv a deschis un uriaş capitol al solidarităţii româneşti, atât în ceea ce priveşte mobilizarea resurselor profesionale, cât şi individuale. Voluntariatul profesioniştilor din profesiile medicale a fost exemplar şi fără stridenţe, iar mobilizarea societăţii civile, prin formele ei asociative, a fost de asemenea promptă şi rapidă.

acum 3 ani · comentarii (0)

Nominalizarea unui medic abia ieşit de pe băncile şcolii, cineva care nu a gustat din „salamul cu soia“ al sistemului sanitar autohton, urmată de grabnica sa înlăturare arată dificultatea pe care o au comunitatea medicală şi sistemul politic ca, în al doisprezecelea ceas, să genereze speranţă printr-o propunere care să fie dincolo de suspiciune sau deriziune.

acum 3 ani · comentarii (4)

„Puţin mai târziu” pare acest optimist şi superb moment în care toate lucrurile nu-atât-de-plăcuto-oribilo-greţoase-de-care-îmi-este-silă-să-mă-apuc se vor rezolva de la sine. În mod repetat ne comportăm ca şi când in viitor, printr-o minune, vom fi puţin mai odihniţi, vom avea mai mult timp, mai mulţi bani sau orice altă aliniere perfectă de stele de care avem nevoie să facem lucrurile să se întâmple.

acum 4 ani · comentarii (0)